Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Ford

Formule Ford: Melroy Heemskerk grijpt zijn kans (lang)

480_gert_bedankt_3677

“Ik wil Gert Valkenburg hartelijk bedanken voor de kans die hij me gegeven heeft.” Het mooiste cadeau gaf Melroy Heemskerk de Geva Racing-teambaas echter zelf in de vorm van twee overwinningen. Na een felle maar faire strijd met zijn Geva-teamgenoot Luuk Glansdorp reed de Hoofddorper zelfverzekerd naar de dubbel.

480_geva_duel_3647

Maar ook Formule Ford-debutant Glansdorp toonde zijn klasse door het hoofd koel te houden en een tweede plaats te verkiezen boven een ondoordachte inhaalpoging. In race één stuurde John Svensson naar een solide derde plaats terwijl in race twee Jeroen Mul een zeer sterke indruk maakte en de laatste podiumplaats letterlijk veroverde. In de Zetec Cup completeerde Arthur van Uitert het Geva-feestje door ook twee keer naar de zege te rijden.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Erik van der Schaaff, Chris Schotanus en Tim Böhme


Als de rest van het seizoen net zo verloopt als de twee races met Pasen dan belooft het weer een ouderwets mooi Formule Ford-seizoen te worden. Overal in het veld felle wiel-aan-wiel gevechten en vele positiewisselingen.

480_portret_glansdorp_9500

Hoewel de uitslag zou kunnen doen vermoeden dat Geva Racing met Melroy Heemskerk en Luuk Glansdorp domineerde, toonden Jeroen Mul, Nils Vestergard, John Svensson en gelukkig ook weer good-old Michel Florie over minstens zoveel snelheid te beschikken. In de Zetec Cup kan Arthur van Uitert het dit seizoen nog zwaar krijgen met de tijdens de Paasraces debuterende Elbert Bouman.

480_bouman_9478
Elbert Bouman met vriendin

Nieuw bloed
Met 17 auto’s tijdens de Paasraces niet alleen een mooi veld in de Formule Ford maar met diverse jonge debutanten ook voldoende vers (kart) bloed. Bij Vuik Racing debuteerde de net 17 jaar geworden Deen Nikolaj Rasmussen terwijl ASC Racing de Duitse karter Tony Kowalewki onder zijn hoede had genomen. Verder met Elbert Bouman in de Zetec Cup een 20-jarige enthousiaste ex-karter.

480_surink_688
Raymond Surink

Raymond Surink was na één seizoen Zetec nu doorgestroomd naar de Duratec klasse en verder maakte Niels Ejnar Rytter als coördinator van de Deense Formule Ford-rijders zijn eerste Zandvoortse meters.

480_rytter_actie_3228
Ejnar Ritter

Helaas ontbrak op het appel de Belgische Zetec-rijder Richard de Genaro die tijdens een test op Spa zijn John’s Racing Spirit iets korter had gereden en bij gebrek aan onderdelen voor Zandvoort moest afhaken. Grootste verrassing was echter de komst van Melroy Heemskerk. Na enkele races in 2006 en een heel seizoen Zetec in 2007 moest Heemskerk in 2008 noodgedwongen aan de kant blijven. Dit jaar zou hij als monteur bij Geva Racing aan de slag gaan, maar een week voor de Paasraces kreeg de jonge rijder van Gert Valkenburg de kans de tweede Geva-Mygale te bemannen. De donderdag voor de Paasraces zat Heemskerk voor het eerst in de auto en zette meteen competitieve tijden op de klokken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet