Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VEGE Series

Peter Furth wint prachtige afsluitende race VEGE Series (lang)

podium

De negende en laatste race van het seizoen van de VEGE Series, verreden op Circuit Park Zandvoort, was een prachtig spektakelstuk. Als afsluiting van een dag waarin in andere klassen veel schade werd gereden, toonde de VEGE Series aan dat het ook anders kan. In een erg spannende race reden de uiteindelijke winnaar Peter Furth, tweede man Henk de Wit en de als derde geëindigde Leo Kemmer lange tijd als aan een touwtje over het circuit, zonder elkaar te raken. "Dit was racen zoals het hoort te zijn", concludeerde Leo Kemmer namens alle deelnemers.


Tekst: PR - Foto's: Gerrie Hoekstra en Boudewijn Pieters

De training
In de tijdtraining was de nieuwe kampioen Cees Langeveld de snelste, voor de kampioen van 2001 Henk de Wit. Peter Furth reed de derde tijd, voor Leo Kemmer. Langeveld had weinig profijt van zijn pole position. In de opwarmronde merkte hij dat zijn motor maar op drie cilinders liep door een defecte bougiekabel of door een kapotte bougie. Langeveld startte daarom uit de pits.

De race
Henk de Wit nam na de start de kop, voor Peter Furth en Leo Kemmer. Dat was het begin van een prachtig duel tussen het trio. In de vijfde ronde remde Furth de koploper voor de Tarzanbocht uit en nam de leiding over. Later moest Henk de Wit ook zijn meerdere erkennen in Leo Kemmer. Laatstgenoemde zette Peter Furth onder zeer zware druk, zonder dat de kemphanen elkaar raakten. Het duel werd beëindigd toen Kemmer voor een achterligger moest uitwijken en even naast de baan terechtkwam. Peter Furth won aldus de race, voor Henk de Wit en Leo Kemmer.

actie_achter
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet