Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Dutch Touring Car Championship

DTCC: Jeroen Bleekemolen wint beide DTCC races op Nürburgring (lang)


dtcc12

Tot na de races was er verwarring wat precies de bedoeling was van race 1. Vooraf was aan de speaker verteld dat deze race geen punten opleverde en slechts de startvolgorde voor race 2 bepaalde. De strijd op de baan was dermate hevig dat het erop leek dat de rijders zich dat niet bewust waren. Na de race bleek dat terecht, omdat deze race wel degelijk punten opleverde.

dtcc13

Uitslag eerste race DTCC en startopstelling tweede race, Nürburgring, zondag 22 september 2002:
1. Jeroen Bleekemolen, 8 ronden in 15.10.484
2. Duncan Huisman, op 0.5
3. Michael Gerhardt (Du), op 4.6
4. Tim Coronel, op 5.7
5. Donald Molenaar, op 11.9
6. Gaby Uljee, op 23.2
7. Peter Rikli (CCCh), op 24.4
8. Edy Kamm (Du), op 31.1
9. Joost Koenders op 37.1
10. Jan Joris Verheul, op 1.06.9

dtcc2

De tweede race
Ook de tweede race kende een vliegende start. Bleekemolen was niet supergoed weg, maar kon wel zijn eerste plaats verdedigen. Huisman zat echter op zijn hielen en begon direct aan te dringen. Ook Coronel en Molenaar gingen direct de strijd met elkaar aan, maar die duurde niet langer dan de eerste ronde. Molenaar ging dwars, raakte een bandenstapel en moest vanaf een twaalfde positie zijn weg vervolgen. Omdat de safetycar in de baan kwam raakte Bleekemolen het kleine gaatje dat hij had op Huisman weer kwijt, dat betekende echter ook dat hij versterking kon verwachten van teamgenoten Coronel en Uljee die achter Huisman konden aansluiten.

dtcc3

Jan Joris Verheul reed een geweldige inhaalrace en lag na één ronde al op de zesde plaats. Op weg naar weer een plaatsje winst raakten hij en Gaby Uljee elkaar en vielen beide terug. Ook Molenaar zat niet stil en reed weer terug naar de vierde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet