Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Team Abt in DTM met nieuwe Audi's; Joest zet auto's 2004 in

Team Abt in DTM met nieuwe Audi's; Joest zet auto's 2004 in


Het mag als een kleine verrassing gezien worden, de teamindeling voor de DTM 2005 die Audi vandaag bekend maakte. Niet wat betreft de rijders, want al op de Essen Motorshow maakte het merk uit Ingolstadt bekend dat Mattias Ekström, Martin Tomczyk, Tom Kristensen en Allan McNish een nieuwe auto besturen en Rinaldo Capello, Christian Abt, Frank Stippler en Pierre Kaffer een oude. Wat wel verrassend is: Team Abt Sportsline brengt alle nieuwe auto's aan de start, terwijl Joest Racing de inzet van de 2004-bolides verzorgt.

Door Ralf Dennissen, foto's: PR

Afgelopen jaar nog kwamen beide team met de toen nieuwe A4 DTM aan de start. Voor Joest betekende dat overigens een weinig succesvolle exercitie, aangezien slechts Emanuele Pirro er in slaagde (elf) punten te scoren. Team Abt daarentegen pakte de teamtitel en leverde kampioen Ekström. Het zorgde er bovendien ook voor dat Audi de merkentitel binnensleepte. Desondanks is het opmerkelijk te noemen dat Joest zich vanaf 2005 met het oude materiaal bezighoudt. De mannen van Reinhold Joest hebben namelijk een naam hoog te houden in de autosport. De historie van Joest Racing vermeldt bijvoorbeeld een drietal Le Mans-overwinningen met de Audi R8, een auto die het team samen met Audi tot een groot succes maakte.

 "Het verdelen van de auto's heeft een duidelijk doel; we willen dat beide teams zich volledig op de inzet van een enkele autogeneratie richten", legt Dr Wolfgang Ullrich van Audi de beslissing uit. Rationeel gezien een logische beslissing uiteraard, maar desondanks opvallend gezien het prestige dat ermee gemoeid is.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet