Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: David Coulthard doet F1-test voor Red Bull

Het wordt steeds waarschijnlijker dat David Coulthard binnenkort de overstap maakt naar het nieuwe F1-team Red Bull Racing, het voormalige Jaguar Racing. De Schot heeft naar eigen zeggen gisteren een stoel gepast bij het team en komt vanaf woensdag in actie op het circuit van Jerez in Spanje. Coulthard werd bij McLaren overbodig na het binnenhalen van Juan Pablo Montoya.

Door Ralf Dennissen

"Na mijn seat-fitting op maandag in het hoofdkwartier van Red Bull, zal ik deze week voor het team in Jerez testen", wist de Salzburger Nachrichten Coulthard tijdens de uitreiking van de Autosport Awards te ontlokken. Vandaag werd inderdaad Coulthards blauwe motorhome gesignaleerd bij de Spaanse baan. Of de testrit in een contract uitmondt, is nog niet zeker. Coulthard: "Ik ben blij met deze kans. We moeten nu afwachten. Er is nog niets beslist."
Naast de interesse in Coulthard, ziet Red Bull ook een samenwerking met McLaren-testcoureur Alexander Wurz wel zitten. Deze Oostenrijker heeft echter nog een contract van een jaar bij de Engelsen. Red Bull Racing-chef Tony Purnell verklaarde eerder onder de indruk te zijn van de capaciteiten van Wurz. "Hij is snel en kan ons technisch verder brengen." McLaren zou inmiddels bovendien al hebben aangegeven Wurz' contract best te willen ontbinden, als de coureur een move naar het Oostenrijkse team zou ambiëren. In 2003 liep een soortgelijke move (McLaren-Jaguar) op het nippertje mis.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet