Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Boek gewijd aan Carel Godin de Beaufort

Formule 1- en sportwagencoureur Carel Godin de Beaufort (1934) stierf in 1964 in het harnas tijdens de trainingen van de Grand Prix van Duitsland. Uitgeverij Aprilis brengt 40 jaar na dato een boek over de Porsche-coureur uit, geschreven door Frits van Someren. De verkoop start op zaterdag 20 november met een signeersessie van Van Someren bij AutoNet Carbooks in Rotterdam. 

Carel Godin De Beaufort, alias 'de jonker van Maarsbergen', was naast autocoureur een levensgenieter en een 'bekende Nederlander'. Zijn dood in 1964 was een schok voor velen.
Carel, altijd trouw gebleven aan Porsche, behaalde ondanks beperkte middelen aansprekende resultaten. Hij was de eerste Nederlander die punten scoorde voor het wereldkampioenschap Formule 1. Slechts zeer weinige Nederlanders konden dit resultaat evenaren of verbeteren. Gezien dit feit, plus de vele bijzondere verhalen die er rond de kleurrijke coureur de ronde doen, is het eigenlijk verbazend dat er niet eerder een boek over het leven en de loopbaan van Godin de Beaufort is geschreven. Auteur Frits van Someren heeft die taak op zich genomen. Het resultaat is een boek van 192 pagina's, geïllustreerd met circa 250, veelal nooit eerder gepubliceerde foto's. De uitgave (ISBN 90 5994 058 x) kost € 24,50.   

Signeersessie
 
Het boek beleeft zijn debuut bij AutoNet Carbooks, de speciaalzaak op het gebied van onder meer oude en nieuwe autolectuur. De verkoop start met een signeersessie door schrijver Frits van Someren. Op zaterdag 20 november is de auteur vanaf 14.00 uur bij AutoNet aanwezig om te signeren en vragen rond het boek en de persoon Carel Godin de Beaufort te beantwoorden.
U vindt AutoNet Carbooks (www.autonetcarbooks.com) aan de Oostzeedijk 350 in Rotterdam. De winkel is op zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.  

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet