Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Nieuw F1-team op de grid in 2006: Midland

In Japan werd vandaag bekend gemaakt dat we vanaf 2006 het Midland-team op de Formule 1-grid mogen begroeten. Achter het initiatief steekt de Midland Groep, een investeringsmaatschappij die voornamelijk in Rusland en haar buurlanden opereert. Het team gaat met Dallara-chassis' rijden; motoren en coureurs zijn nog niet bekend gemaakt.
 

Tekst: Raceplanet.net

Drijvende kracht achter het team is de 36 jarige Alex Shnaider, oprichter en topman van Midland. "De auto wordt in Italië gebouwd samen met Dallara. Het hoofdkwartier van het team komt in de buitenwijken van Londen te staan. We zijn op dit moment bezig met het selecteren van de teamleden."

"We voeren gesprekken met de gebruikelijke partijen voor de levering van motoren", gaat Shnaider verder. "Er valt echter nog niks aan te kondigen. In januari of februari zouden we iets bekend moeten kunnen maken."

"Zoals gezegd zitten we nog middenin het selectieproces voor de crew. Het is echter heel waarschijnlijk dat we een Rus in de F1 zullen zien debuteren in de nabije toekomst", gaat hij verder. En over de doelen van Midland: "Een wereldwijd opererende bedrijvengroep zal altijd zoeken naar een manier om zich wereldwijd te manifesteren. Formule 1 past daar perfect bij. Het is globaal, competitief, tactisch en high tech."

"Iedereen wil winnen. Midland F1 vormt hier geen uitzondering op", komen de sportieve doelen aan de orde. "Eerst zullen we ons huiswerk moeten doen: een team samenstellen met de juiste mensen en een competitieve auto bouwen. Dan kunnen we aan winnen gaan denken. Ik kan iedereen verzekeren dat dit in onze agenda staat."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet