Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Doornbos bestuurt derde Jordan voor rest van seizoen

Onze landgenoot Robert Doornbos bestuurt de derde Jordan tijdens de vrijdagtrainingen voor de Grote Prijzen van China, Japan en Brazilië. De stoel voor Doornbos wordt mogelijk gemaakt door Muermans en Burgfonds; Michel Perridons Trust blijft teamsponsor.

Door Ralf Dennissen

Jordan heeft het nieuws inmiddels officieel bevestigd. Afgelopen vrijdag al paste de Rookie of the Year in de Formule 3000 een stoeltje bij het team, maandag kwam het contract rond, gisterenavond vlogen Doornbos en zijn gevolg naar China.

Dit nieuws betekent dat Christijan Albers' F1-avontuur voorlopig nog even in de ijskast geparkeerd wordt. Naar verwachting zijn problemen bij het verkrijgen van een Superlicentie de oorzaak van het afketsen van een Albers-deal.

"Ik ben erg blij dat we Robert deze onverwachte mogelijkheid kunnen bieden", vertelt Eddie Jordan. "Hij heeft dit seizoen een indrukwekkende vorm laten zien met Arden. Hij hield prima stand tegenover een dominerende teamgenoot. Winnen op Spa is een fantastische prestatie, omdat het een echt rijderscircuit is."

Doornbos in de officiële Jordan persverklaring: "Het F3000 is nog maar net over, het was een fantastisch jaar voor me. In mijn eerste jaar won ik een race en daarbij stond ik ook een paar keer op het podium. Dat ik deze kans krijg bij Jordan is fantastisch en hoewel het kort dag is en ik nog nooit op deze circuits gereden heb, pak ik deze kans met beide handen aan. Ik wil mijn sponsors Muermans en Burgfonds bedanken dat ze dit mogelijk hebben gemaakt."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet