Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Doornbos wordt derde rijder Jordan in China

Robert Doornbos is de derde Jordan-rijder tijdens de Grote Prijs van China. De 2004 Rookie of the Year in de Formule 3000 zal met hulp van Trust aankomende vrijdag al debuteren in de Formule 1. Jordan heeft Doornbos naar voren geschoven als vervanger van Timo Glock, die in China als racecoureur optreedt. Trust steunt zoals bekend Christijan Albers, maar die rijdt volgende week nog een DTM-wedstrijd op Hockenheim.

Door Ralf Dennissen

 

Doornbos is inmiddels in China aangekomen en vertelde AUTOSPORT.NL dat er binnen een uur "groot nieuws" te melden valt. Door zijn derde plek in de Formule 3000 kan Doornbos probleemloos aanspraak maken op een Superlicentie, iets wat voor Christijan Albers moeilijker is. Eddie Jordan en Michel Perridon gaan in China een ontheffing voor de Mercedes-coureur bepleiten, meldt het Algemeen Dagblad.

Perridon in het AD: "Jordan wilde vanwege die Superlicentie aanvankelijk alleen Doornbos de resterende grands prix laten rijden. Christijan kan immers nergens meer testen om die 300 kilometer alsnog af te leggen. Maar ik heb me nu eenmaal verbonden aan Christijan. Ik wil Robert Doornbos graag een keer helpen, maar ik kan geen twee coureurs de Formule 1 in helpen. Ik heb me gecommitteerd aan Christijan."

De veranderingen op rijdersgebied bij Jordan zijn uiteraard gevolg van de financiële problemen van Giorgio Pantano. Glock is in China tweede rijder met steun van Deutsche Post.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet