Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Villeneuve in 2005 naar Sauber

Het Sauber-team heeft zojuist middels een persbericht laten weten dat Jacques Villeneuve een contract heeft getekend bij het Zwitserse team. De overeenkomst gaat in op 1 november 2004 en heeft een duur van twee seizoenen. De Canadees wordt de nieuwe teamgenoot van Felipe Massa.
 

Tekst: Raceplanet.net

Jacques Villeneuve staat volop in het nieuws de laatste paar dagen. Gisteren werd bekend dat hij vandaag en morgen een Renault-bolide test en mogelijk tijdens de laatste drie gp's vanb 2004 voor het Franse team in actie komt.


Vandaag wordt als klap op de vuurpijl bekend gemaakt dat de Canadees in 2005 weer een volledig seizoen in actie komt.

"Ik vind het fantastisch om bij Sauber terug te keren in de Formule 1. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat we verder naar de voorkant van de grid komen in de volgende twee seizoenen. Bij mijn bezoek aan hun fabriek was ik onder de indruk van de faciliteiten."

Teambaas Peter Sauber is uiteraard ook zeer in zijn nopjes met zijn nieuwe coureur: "Ik moet toegeven dat het zeer speciaal is om een voormalig wereldkampioen een contract te zien tekenen bij mijn team. Verder wil ik meteen duidelijk maken dat ik hem niet daarom aangesteld heb. Gedurende onze gesprekken merkte ik dat hij zeer gedreven is om terug te keren in de Formule 1. Sauber heeft dit seizoen progressie geboekt en ik heb er alle vertrouwen in dat we deze stijgende lijn in de toekomst voort zullen zetten."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet