Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Trulli per direct weg bij Renault; weg vrij voor Villeneuve?

Jarno Trulli is per direct vertrokken bij zijn team, Renault. Dat hebben coureur en team vanavond bekendgemaakt. Het nieuws maakt de weg vrij voor Jacques Villeneuve. Renault liet weten dat de oud-Wereldkampioen morgen en donderdag zal testen en de kans is groot dat Villeneuve de plek van Trulli voor de laatste drie Grand Prix' zal innemen. 

Tekst: Christiaan W. Lustig

Trulli per direct vertrokken bij Renault
Met onmiddellijke ingang scheiden zich de wegen van Jarno Trulli en Renault. Dat hebben de Italiaan en zijn team vanavond laten weten. Eerder dit jaar won Trulli nog de Grand Prix van Monaco, maar toen hij eenmaal had bekendgemaakt dat hij in 2005 niet voor het team zou uitkomen, kakten zijn prestaties in. Daarvan had Renault flink de balen, terwijl Trulli klaagde over gebrek aan ondersteuning ten faveure van teamgenoot Fernando Alonso. "We hebben een overeenkomst tussen onszelf en Renault," liet een woordvoerder van de coureur weten. "Ze gingen akkoord met al onze voorwaarden en daar zijn we blij mee." 

Test voor Villeneuve; ook laatste drie races?
Eerder vanavond maakte Mild Seven Renault F1 Team bekend dat Jacques Villeneuve deze week in één van de bolides zal plaatsnemen. Bovendien is de kans groot dat de oud-Wereldkampioen de plek van Jarno Trulli inneemt voor de drie nog resterende Grote Prijzen van dit seizoen. "We hebben overeenstemming bereikt dat Jacques woensdag en donderdag op Silverstone voor het team te testen," meldde Renault-baas Flavio Briatore. "Deze test lijdt er mogelijk toe dat Jacques zich voor de laatste drie races van dit seizoen bij ons team voegt, te beginnen met de Chinese Grand Prix, volgende week."
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet