Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dragrace-spektakel in Drachten bij MPM Internationals

Met de MPM Internationals staat Vliegveld Drachten van 9 tot en met 11 juli in het teken van het grootste dragrace-spektakel van Nederland. Een nog niet eerder vertoond aantal buitenlandse rijders zal het de Nederlandse toppers ongekend moeilijk maken. Alle klassen komen aan de start, van de Streetmachines tot en met de snelste 'doorslammers' ter wereld de Pro Modified-kanonnen. Als klap op de vuurpijl zal Lex Joon een demonstratie verzorgen met zijn MPM Top Fuel Dragster.

Tekst: Remco Scheelings

Met de vele verrassingen van de Drachten Nationals nog vers in het geheugen mag een ongekend spannende strijd worden verwacht. Iedere fractie van een seconde kan beslissend zijn. In alle klassen, zowel bij de auto's als de motoren hebben zich een ongekend aantal deelnemers uit vele landen van Europa aangemeld. Onder hen ook de baanrecordhouder in de Pro Modified-klasse, Kent Trenneman. De Zweed moet het onder andere gaan opnemen tegen de Nederlands recordhouder Marc Meihuizen, regerend kampioen Robert Koper en Henri Joosten.

Drachten heeft dit jaar een unieke primeur in petto. In de vorm van de MPM Top Fuel Dragster van Lex Joon zal Nederland voor het eerst op eigen bodem kennis kunnen maken met het snelst accelererende voertuig ter wereld! De meer dan 6.000 PK (!) zorgen voor een versnelling van 0 naar 160 kilometer per uur in 0,9 seconden! De ¼ mijl wordt afgelegd in minder dan vijf seconden en de snelheid bedraagt dan al meer dan 500 kilometer per uur! Tijdens de MPM Internationals zal Joon zowel op zaterdag als zondag demonstraties verzorgen. Met zijn MPM Top Fueler zal de Nederlander het baanrecord op de 1/8 mijl onder de vier seconden proberen te brengen. Ook is in Drachten de nieuwe MPM Top Fuel Bike van Joey Bon te zien. Na maanden bouwen zal Bon in Drachten zijn eerste meters afleggen met deze indrukwekkende machine.

Naast het geweld van brullende V8-motoren kan 's avonds worden genoten van optredens van live-artiesten en DJ's. Gezellige marktkraampjes, een kermis en diverse kinderattracties zorgen ervoor dat niet alleen de snelheidsfanaten tijdens de MPM Internationals aan hun trekken komen. De wedstrijden vangen alle dagen aan om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt: vrijdag EURO 15,--, zaterdag EURO 20,-- , zondag EURO 25,--. Kaarten zijn te verkrijgen via sales@mpmoil.nl en natuurlijk aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis. Informatie over het evenement is ook te vinden op www.explosion.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet