Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Derde ronde Dutch Street Power Series verregendDe derde ronde in de Dutch Street Power Series, vrijdagavond 18 juni op de dragstrip van Vliegveld Drachten, is nagenoeg volledig in het water gevallen. Even leek het erop dat Drachten voor de aangekondigde buien gespaard zou blijven. Na een hoopvol begin maakte regen verder rijden echter onmogelijk en kwam er toch een voortijdig einde aan de derde ronde van het officieuze Nederlands kampioenschap streetlegal dragracen.

Tekst en foto's: Remco ScheelingsNa de eerste kwalificatieruns droogde de baan snel op en zette Arnold de Heus (winnaar van de eerste twee races) met zijn Chevrolet Camaro zelfs een tijd van 11,7 seconden op het scorebord. Ook Sander Naberman (Mitsubishi Lancer Evo) en Nick Lanting (Toyota Supra) kregen de vele PK's goed op de weg. Daarna openden de hemelpoorten zich en kwam de dragstrip bijna blank te staan. Na deze bui werd nog enige tijd geprobeerd de kwalificaties voor te zetten. Al snel werd echter duidelijk dat de goed geprepareerde streetlegal dragracers hun vele PK's absoluut niet kwijt konden op het gladde asfalt. Zelfs de vierwiel-aange'dreven' Subaru's hadden grote moeite met het halen van de eindstreep. Na een tweede hevige bui was de kans op het opdrogen van de baan definitief verkeken en zag de organisatie zich genoodzaakt de derde wedstrijd in de Dutch Street Power Series af te blazen.

Opvallend was de enorme hoeveelheid publiek die de wedstrijd ondanks de slechte weersvoorspelling trok. Met rond de 2500 bezoekers was het terrein van Vliegveld Drachten zeer goed bezet en werd aangetoond dat de wedstrijden om de Dutch Street Power Series snel aan populariteit winnen. De volgende wedstrijd om het officieuze Nederlands kampioenschap streetlegal dragracen wordt gehouden op vrijdag(avond) 2 juli eveneens in Drachten, aanvang 17.00 uur.

 

Opnieuw snel, Arnold de Heus             Veel publiek, lange rijen bij het vertrek  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet