Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Geslaagd Festival of Speed op Circuit Park Zandvoort

Het Festival of Speed kende op Hemelvaartsdag eigenlijk alleen maar winnaars. Liefhebbers van snelheid kwamen op Circuit Park Zandvoort aan hun trekken bij de dragraces om de Dutch Street Power Series, de fanaten op het gebied van styling en tuning konden op het pitsterrein hun hart ophalen aan veel exclusieve bolides en Michel Kooy kreeg het publiek op de banken met zijn vuurspuwende Pyromaniac-show. Met onder andere de Shark Miss DoDare-verkiezing werden ook de 'babes' niet vergeten. Zon, een gezellige drukte en een vlot doorlopend programma maakten het door de Stichting DoDare georganiseerde festival tot een compleet dagje uit.

Tekst en foto's: Remco ScheelingsDe finale in de klasse OSL A

De wedstrijden om de Dutch Street Power Series brachten niet alleen veel spanning maar ook zeer snelle tijden op het scorebord. In de snelste klasse (OSL A) was het opnieuw Arnold de Heus die de overwinning voor zich opeiste. Na zijn winst in Assen had De Heus echter nu een hele kluif aan de uiterst snelle Toyota Supra van Nick Lanting. De 11,596 seconden die De Heus uit zijn Camaro perste, was echter teveel voor de Japanse bom. In de klasse OSL B was het de VW Golf van Edgar van Stekelenburg die met de hoogste eer ging strijken. In de finale van de klasse OSL C, net als in de A-klasse, opnieuw een confrontatie Japan Amerika. Hier ging de winst echter naar de Honda CRX van Ronnie de Wilde. Met een tijd van 14,278 seconden was hij Wilco Sijm met zijn Pontiac net te snel af. De finale in de OSL D-klasse was zeer close en werd op reactietijd gewonnen door T.B. ten Berge met zijn Honda Civic, op een fractie van een seconde gevolgd door Maurits d'Ancona met een VW Scirocco. Bij de motoren ging de winst naar Mike Roggeveen (Suzuki GSXR 750R) voor Jerry Martis (Suzuki Hayabusa).

Het Sonax-prijzenpakket voor de winnaar van de Show & Shine-competitie ging naar Vivian Biemans met een niet alleen mooi glimmende maar ook fraai vormgegeven Honda Civic. Minder elegant maar wel uiterst spectaculair was de door Martin Aardenburg, alias 'Bandit', gewonnen burn out-contest. De winnaar kreeg, hoe toepasselijk, van Profile Tyrecenter twee nieuwe banden aangeboden.Allard Kalff, winnares Marloes en de andere kandidaten

Na een spannende strijd werd de Shark Miss DoDare-verkiezing gewonnen door Marloes Kuijper. Gastpresentator Allard Kalff had de mooiste taak van de dag door de diverse dames hun prijzen uit te mogen reiken. De winnares ging met een door Peter Langhout Reizen ter beschikking gestelde reischeque naar huis.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet