Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: McClenathan en Bazemore grote winnaars in AtlantaDe zevende wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series in Atlanta heeft voor Cory McClenathan (Top Fuel) en Whit Bazemore (Funny Car) de eerste overwinning van het seizoen opgeleverd. Voor McClenathan betekende het de eerste zege sinds eind 2002, voor zijn team Carrier Brothers zelfs de allereerste in haar bestaan. In de Pro Stock-klasse ging de winst opnieuw naar Greg Anderson. Probleemloos ging dat echter niet.

Tekst en foto's: Remco Scheelings

McClenathan reed in Atlanta een sterke race. Zo schakelde hij onder andere Brandon Bernstein en Scott Kalitta uit. Deze laatste had in de eerste eliminatieronde voor een grote verrassing gezorgd door de leider in de tussenstand, Tony Schumacher voortijdig naar huis te sturen. McClenathan moest het in de finale opnemen tegen de opnieuw sterk presterende Clay Millican. Millican schakelde op weg naar zijn derde achtereenvolgende finale (!) regerend kampioen Larry Dixon uit en was ook te sterk voor de nummer één van de kwalificaties Dave Grubnic en diens teamgenoot Doug Kalitta. Opnieuw was de hoofdprijs van USD 50.000,-- echter niet voor Millican weggelegd. Met een tijd van 4,65 seconden bleef McClenathan hem voor en pakte daarmee zijn eerste zege sinds eind 2002 en de allereerste overwinning voor de Carrier Brothers.

Team Schumacher
De finale bij de Funny Cars kende met Whit Bazemore en Gary Scelzi een volledige Team Schumacher bezetting. In de confrontatie tussen de twee Dodge Stratussen was Bazemore de snelste en pakte daarmee zijn eerste overwinning van het seizoen. Door de vroege uitschakeling van een aantal favorieten rukte Bazemore op naar de tweede plaats in het klassement. De leider in de tussenstand van het kampioenschap, Del Worsham kwam niet verder dan de tweede ronde.Schade
'Grote' problemen in de Pro Stock-kwalificatie voor Greg Anderson. Schade aan de nummer één motor zorgde ervoor dat zijn reeks van pole positions werd onderbroken en bleef steken op elf. Met de reservemotor kwam de winnaar van vijf van de eerste zes wedstrijden niet verder dan de derde positie, achter de verrassende Larry Morgan (Dodge Stratus) en zijn eigen teamgenoot Jason Line. Tijdens de eliminaties was de beste motor weer present en reed Anderson, weliswaar minder dominant dan in eerdere wedstrijden, naar de finale. Daarin moest ook Morgan het onderspit delven en dus was de zesde overwinning van het seizoen een feit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet