Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Hemelvaartsdag: Festival of Speed op Circuit Park ZandvoortHet Festival of Speed is in de afgelopen jaren een vast onderdeel geworden op de agenda van Circuit Park Zandvoort. Donderdag 20 mei, Hemelvaartsdag is het weer zover. Streetlegal auto's en motoren binden die dag op het Zandvoortse asfalt de strijd met elkaar aan over de traditionele dragrace-afstand van ¼ mijl. Een groots opgezet omlijstend programma met demonstraties, stunts maar ook vele 'doe-elementen' completeert het festival.

Tekst en foto's: Remco Scheelings en pr.

Het hoofdprogramma van het Festival of Speed wordt gevormd door de dragraces met streetlegal auto's en motoren. Een grote verscheidenheid aan tot het randje getunede bolides zal aan de start verschijnen. De wedstrijd op Zandvoort telt mee voor de Dutch Street Power Series, het officieuze Nederlands Kampioenschap Streetlegal Dragracen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de internetsite www.dodare.nl.Het Festival of Speed heeft echter nog veel meer te bieden. Zo zijn er demonstraties van echte dragracers, sensationele stunts, een burn out-competitie, een spectaculaire drift-challenge en een Show & Shine competitie. Een speciale attractie vormt het optreden van Michel Kooy met zijn Pyromaniac, een door een straalmotor aangedreven quad! En wat zijn mooie en snelle auto's zonder 'babes'? Zo is er dus een Miss DoDare-verkiezing en een zogenaamde 'American Car Wash'! Tien zeer schaars geklede dames zullen tegen een geringe vergoeding auto's (en waarschijnlijk ook de eigenaar) weer laten stralen. Op de paddock van Circuit Park Zandvoort zullen merkenclubs hun fraaist getunede auto's showen en is er een markt met de nieuwste tuning- en stylingproducten. Als speciale attractie zal de Spyker te bewonderen zijn. Het publiek kan ook zelf actief bezig zijn. Zo is er een competitie met zogenaamde 'contra-karts'. Naar links sturen betekent rechtsaf slaan! De opbrengst van deze door Remservice Utrecht georganiseerde attractie gaat naar het goede doel, CliniClowns. Verder is er de mogelijkheid een rondje mee te rijden met coureurs en hun race-auto's.Het Festival of Speed wordt georganiseerd door de Stichting DoDare in nauwe samenwerking met Circuit Park Zandvoort. DoDare (Dutch Organisation for Drag and Race Events) heeft zich tot doel gesteld mensen die van snelheid houden hun hobby op een legale, veilige en goed georganiseerde manier te laten beoefenen en daarmee de illegale racers van de straat te halen.

Het Festival of Speed begint op donderdag Hemelvaartsdag 20 mei 2004 om 9.00 uur. De toegangsprijs, inclusief paddock, bedraagt EURO 12,--. Kinderen tot en met 12 jaar betalen, mits onder begeleiding van een oudere, EURO 6,--. Een parkeerkaart op het circuitterrein direct achter de hoofdtribune kost EURO 5,--. Toegangskaarten zijn uitsluitend te verkrijgen op de dag van het evenement aan de kassa van Circuit Park Zandvoort. Via de internetsite van DoDare (www.dodare.nl) kunnen kortingsbonnen worden verkregen die recht geven op een reductie van EURO 2,-- per persoon.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet