Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Nummer 110 voor Funny Car-koning John Force in Bristol

Met een dag vertraging is in Bristol (Tennessee) de zesde ronde van de NHRA POWERade Drag Racing Series afgewerkt. Zoals elk nadeel zijn voordeel heeft, zorgde de regen van zondag voor bijna ideale omstandigheden op maandag. Een goede luchtvochtigheid en lagere temperaturen zorgden voor zeer snelle tijden. Bij de Funny Cars pakte John Force zijn 110de overwinning uit zijn carriére. In de klassen Top Fuel en Pro Stock waren het Tony Schumacher en Greg Anderson die met een overwinning hun leidende positie in het klassement versterkten.

Tekst: Remco Scheelings

Bij de Top Fuelers kon niemand anders dan Tony Schumacher aanspraak maken op de overwinning. Met 4,477 seconden zette de U.S.Army-rijder een nieuw baanrecord op de klokken en was in elke eliminatieronde de snelste man van het veld. Voor Schumacher was het alweer de vierde overwinning van dit seizoen. Verrassend stond Clay Millican voor de tweede achtereenvolgende keer in de finale. Minstens zo verrassend was de uitschakeling in de eerste ronde van regerend kampioen Larry Dixon. Zijn achterstand in de titelstrijd is inmiddels aanzienlijk.

John Force heeft zijn vorm weer gevonden en lijkt op jacht te gaan naar zijn dertiende titel. In de finale was Force Whit Bazemore te snel af. Castrol-teamgenoot Eric Medlen deed zijn werk naar behoren door in de kwartfinale Del Worsham uit te schakelen. De leider in de tussenstand verspeelde daardoor kostbare punten ten opzichte van Force.

In de Pro Stock-klasse stonden voor de tweede achtereenvolgende keer de Ken Black-teamgenoten Greg Anderson en Jason Line tegenover elkaar in de finale. Voor de vijfde keer dit seizoen en met twee nieuwe baanrecords ging de winst naar Anderson. Met de laatste wedstrijden van vorig seizoen meegerekend, heeft Anderson nu acht van zijn laatste negen wedstrijden gewonnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet