Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Supercombinatie voor Marc MeihuizenZoals een paar weken geleden gemeld, hebben Piet Kaptein en Marc Meihuizen beslag weten te leggen op de Chevy Business Coupe '37 van Thomas Nataas. Afgelopen seizoen werd de Noor met deze combinatie derde in het officieuze Europees Pro Modified Kampioenschap. In eerste instantie zou de Chevy exclusief  motor worden overgenomen. Goede berichten uit de werkplaats in IJmuiden. Bij de deal is nu ook de motor inbegrepen waardoor Meihuizen komend seizoen kan beschikken over één van de snelste Pro Modified-kanonnen van Europa.

Tekst en foto's: Remco ScheelingsNadat de Chevy op de Motorshow Essen vele bewonderende blikken oogstte, werd de voormalig 'Batmobiel' rechtstreeks naar IJmuiden getransporteerd. In eerste instantie wilde het duo Kaptein/Meihuizen alleen de auto overnemen om daar vervolgens de eigen motor in te bouwen. Deze beslissing werd uiteraard mede ingegeven door het niet onaanzienlijke prijskaartje dat aan de supersnelle krachtbron van Nataas hing. Omdat alle gegevens, afstellingen en rijeigenschappen van de Business Coupe echter volledig zijn afgestemd op de chassis/motor-combinatie heeft het duo uiteindelijk toch besloten de motor ook in de deal te betrekken. Daarmee heeft Nederland niet alleen één van de meest in het oog springende en spectaculairste, maar ook één van de allersnelste Pro Modified-auto's van Europa binnen haar grenzen gekregen. Nataas verbeterde het afgelopen seizoen zijn persoonlijk record met de Chevy naar 6,45 seconden. Ter vergelijking; het Nederlands record staat op 6,75 seconden.Aandacht
Niet alleen door zijn verschijning maar ook door zijn prestaties zal de Chevy komend seizoen zeker goed zijn voor de nodige aandacht in de media en uitgroeien tot een echte publiekstrekker. Voor sponsors is de Chevy Business Coupe '37 daarmee een perfecte mogelijkheid om hun naam op een spectaculaire manier onder de aandacht te brengen. De bestaande partners van het team, Post & Dros Motorenrevisie, Bouwbedrijf Hans Anspach, Eurol Lubricants en M-trex Transport en Expeditie hebben dan ook al in een vroeg stadium weer hun vertrouwen uitgesproken. Bedrijven die interesse hebben om hun naam aan de Chevy Business Coupe te verbinden, kunnen contact opnemen met het team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet