Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Nieuwe combinatie voor Top Fuel-rijder Andy CarterVoormalig Europees Top Fuel-kampioen Andy Carter heeft de namen bekend gemaakt van zijn team en sponsor voor volgend seizoen. De Engelsman gaat rijden in een dragster van Fjeld Motorsport in de kleuren van Gotalk. Carter wil daarmee na een matig seizoen volgend jaar een serieuze gooi doen naar zijn tweede Europese titel.

Tekst en foto: Remco Scheelings

Gedurende de seizoenen 2000 tot en met 2002 kwam Carter ook al uit voor Fjeld Motorsport. In 2001 veroverde de Engelsman zelfs het FIA Europees Top Fuel-kampioenschap. Het afgelopen seizoen nam de Engelman met een eigen team aan de Europese titelstrijd deel. Als sponsor trad daarbij op First National Telecom In Noorwegen kwam aan Carter's seizoen helaas een voortijdig einde toen de Engelsman op de finishlijn crashte en zijn dragster afschreef. Carter geeft nu zijn eigen team op om toe te treden tot het al jaren uiterst succesvolle team van Rune Fjeld. Carter neemt wel zijn eigen crewchief, Eddie Corr, mee naar het team van de Noor.

Als sponsor van Carter zal Gotalk Communications optreden. Gotalk is een internationaal opererende telefoonmaatschappij. De auto die Carter dit jaar in Noorwegen afschreef is inmiddels herbouwd en zal op shows en beurzen voor Gotalk als publiekstrekker fungeren.

Carter kruipt achter het stuur van de auto waarmee dit jaar achtereenvolgens Oyvor Jacobsen en Peter Beck uitkwamen. Beck wist bij zijn rentree zelfs direct de NitrOlympX op zijn naam te schrijven. De tweede auto van Fjeld Motorsport wordt volgend seizoen bestuurd door Top Fuel-debutant Thomas Nataas. Deze auto is nog onderweg uit Amerika.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet