Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Tony Pedregon grijpt NHRA Funny Car-titelTony Pedregon heeft in Las Vegas zijn eerste NHRA Top Fuel Funny Car-titel veilig gesteld. In de finale versloeg Pedregon zijn enige overgebleven rivaal in de strijd om de titel, Whit Bazemore. Met Pedregon komt er een einde aan een serie van tien (!) achtereenvolgende titels voor John Force. Een pleister op de wonde is echter dat Pedregon uitkomt voor het Castrol Team van John Force waardoor de bij het kampioenschap behorende cheque ter waarde van USD 400.000,-- toch op dezelfde bankrekening zal worden bijgeschreven.

Tekst en foto's: Remco ScheelingsDe één na laatste wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series werd verreden in Las Vegas. Tijdens de kwalificaties liet Pedregon al zien niet tot de laatste wedstrijd in Pomona te willen wachten met het veiligstellen van de titel. De Team Force-rijder eiste met 4,753 seconden de snelste tijd voor zich op, gevolgd door teamgenoot Gary Densham en op een vierde plaats 'baas' John Force zelf. In de eerste eliminatieronde kon Force zijn theoretische kans op het behalen van zijn elfde opeenvolgende titel definitief vergeten toen de regerend kampioen zijn meerdere moest erkennen in Gary Scelzi. Vervolgens waren alle ogen gericht op de resterende titelkandidaten, Pedregon en Bazemore. Alsof het zo had moeten zijn, wisten beiden tot de finale door te dringen. Na een betere start was het Bazemore die de leiding nam maar uiteindelijk toch Pedregon langszij zag komen. Met zijn overwinning is Pedregon tijdens de over twee weken te verrijden laatste race in Pomona niet meer door Bazemore te achterhalen.Bij de Top Fuellers ging de winst in Las Vegas naar Kenny Bernstein. In de finale was de Budweiser-rijder Tony Schumacher te snel af. Van de laatste vijf races heeft Schumacher er nu drie en Bernstein twee gewonnen. De titel viel bij de vorige race al in handen van Larry Dixon. De kampioen werd in Las Vegas echter al in de eerste ronde uitgeschakeld.

In de Pro Stock-klasse ging de overwinning voor de elfde keer dit seizoen naar de net gekroonde kampioen Greg Anderson. In de finale liet Anderson Kurt Johnson 0,007 seconden achter zich. De wedstrijd in Las Vegas leek lange tijd volledig door het team van Ken Black beheerst te gaan worden. Tijdens de kwalificaties eisten Anderson en Ken Black-teamgenoot Jason Line de eerste twee posities voor zich op. Pas in de halve finale werd Line gestuit door Johnson waardoor een volledige 'Ken Black-finale' werd voorkomen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet