Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Larry Dixon en Greg Anderson eerste NHRA-kampioenen van 2003Het supertrio, eigenaar Don Prudhomme, rijder Larry Dixon en crewchief Dick LaHaie

De 21ste wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series heeft de eerste kampioenen van dit seizoen opgeleverd. In Dallas stelden Larry Dixon (Top Fuel) en Greg Anderson (Pro Stock) hun titels veilig. In de nog resterende twee wedstrijden kan het duo niet meer door de concurrentie worden ingehaald.

Tekst en foto's: Remco Scheelings

Een halve finaleplaats was voor Dixon voldoende om de Top Fuel-titel definitief voor zich op te eisen. Daarmee prolongeerde de Miller-rijder zijn in 2002 veroverde titel. Uit handen van de directie van Coca Cola (POWERade) mocht Dixon de bijbehorende cheque ter waarde van USD 400.000,-- in ontvangst nemen. De wedstrijd in Dallas werd bij de Top Fuellers gewonnen door Kenny Bernstein. Voor een opmerkelijk feit zorgde Scott Kalitta door met 333,95mph (ca 535 km/u) de hoogst gemeten topsnelheid ooit te laten registreren.In de Pro Stock-klasse was al ruim voor het einde van het seizoen duidelijk dat maar één rijder aanspraak kon maken op de titel. Ook in Dallas was Greg Anderson weer oppermachtig. Voor de tiende keer dit seizoen ging Anderson als winnaar over de streep en behaalde daarmee zijn eerste NHRA-titel.

Bij de Top Fuel Funny Cars is het kampioenschap met twee wedstrijden te gaan nog niet beslist. Lijstaanvoerder Tony Pedregon nam met een halve finaleplaats weliswaar meer afstand van de nummer twee, Whit Bazemore maar is nog allerminst veilig. Omdat regerend kampioen John Force de wedstrijd in Dallas op zijn naam schreef, is ook de teambaas van Pedregon nog niet definitief uitgeschakeld in de race om de titel. Tijdens de komend weekend in Las Vegas te verrijden wedstrijd zal meer tekening in de strijd komen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet