Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: EK Drag Racing 2006 start in ….Bahrein

 bahrein.1

De openingswedstrijd van het FIA ‘Europees’ Kampioenschap Drag Racing wordt volgend jaar verreden in Bahrein. Afgelopen weekend zijn daarvoor in Zweden de contracten getekend. De exacte datum is nog niet bekend, maar de wedstrijd komt op de kalender rond eind maart, begin april 2006. Als generale repetitie wordt op 9 en 10 november van dit jaar een ‘FIA Invitational race’ gehouden. De wedstrijden staan gepland op het hypermoderne dragrace-complex van Bahrain International Circuit.

De onderhandelingen waren al geruime tijd gaande. Na ondertekening van de contracten tussen FIA EK-organisator Power Racing Group en Bahrain International Circuit en de Bahrain Motor Federation kon dan eindelijk afgelopen weekend, tijdens de derde ronde van het FIA Europees Kampioenschap in het Zweedse Mantorp Park, het ‘slechtst bewaarde geheim’ wereldkundig worden gemaakt. Hoewel Bahrein nu niet bekend staat als dragrace-land bij uitstek beschikt de oliestaat over één van de modernste en best geoutilleerde dragstrips van de wereld. Vraag blijft alleen of de Europese teams zitten te wachten op een verre en dus dure reis naar het Midden Oosten. Voor veel teams betekent de wedstrijd in het Finse Alastaro al een te grote aanslag op het (reis)budget. Over een financiële compensatie voor de reis- en verblijfkosten is nog niets naar buiten gebracht.

 bahrein.2

Als test en generale repetitie zal er op 9 en 10 november op het Bahrain International Circuit een invitatie-race worden gehouden. Een twintigtal Europese auto-teams en twaalf motor-teams zijn voor deze wedstrijd uitgenodigd. Na de European Finals op Santa Pod zullen hun voertuigen in september, op kosten van de organisatie, vanuit Engeland naar Bahrein worden verscheept. Om ervaring op te doen met wat hen te wachten staat, zijn vertegenwoordigers en officials van Bahrain International Circuit, de Bahrain Motor Federation en Bahrain Drag Racing Club dit seizoen bij alle Europese FIA-wedstrijden aanwezig.

tekst en foto's: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet