Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: 11 tot en met 13 juli 2003 MPM InternationalsVan 11 tot en met 13 juli staat Vliegveld Drachten in het teken van het grootste dragrace-spektakel van Nederland, de MPM Internationals. Met het succes van de Drachten Nationals nog vers in het geheugen worden de MPM Internationals een dragrace-feest in overtreffende trap, grootser dan Nederland ooit gezien heeft. Zowel bij de auto's als de motoren komen alle nationale dragrace-klassen aan de start waarbij een recordaantal buitenlandse deelnemers met supersnel materiaal wordt verwacht. Een absolute klapper wordt het eerste optreden in Nederland van Lex Joon met zijn MPM Top Fuel Funny Car. Met zijn 6.000 PK zal de MPM Dodge Avenger Vliegveld Drachten op haar grondvesten doen schudden. Ook buiten de baan is er echter van alles te beleven. Wat te denken van een kermis, een 'glow off' cruise, live optredens en een muziekspektakel verzorgd door Yorin FM! Kaarten voor de MPM Internationals zijn in de voorverkoop te bestellen via www.ticketservice.nl. Uiteraard zijn kaarten ook gewoon aan de kassa te verkrijgen. Het spektakel kan onder andere worden gevolgd vanaf aan beide kanten van de baan opgestelde tribunes.

Tekst en foto's: pr

Al meer dan 25 jaar verzamelt de nationale en internationale dragrace-elite zich half juli op Vliegveld Drachten voor het grootste dragrace spektakel van Nederland. Rokende burn outs en supersnelle auto's en motoren beheersen dan een weekend lang Drachten. Zowel op zaterdag als zondag kan vanaf 10.00 uur in een continue doorlopend programma worden genoten van actie over de traditionele dragrace-afstand van ¼ mijl. Tijdens de onlangs gehouden Drachten Nationals werd maar weer eens aangetoond dat Nederland met Drachten over één van de snelste banen van Europa beschikt. Een recordaantal buitenlandse deelnemers heeft zich dan ook al voor de MPM Internationals aangemeld. Bij de auto's varieert het deelnemersveld van de 'streetlegal' Streetmachines tot de snelste 'doorslammers' ter wereld, de Pro Modified kanonnen met hun 11 liter motoren en meer dan 1.500 PK. Ook alle motorklassen komen aan de start, van Streetbikes tot de nitro gestookte Top Fuellers. Tijdens de Drachten Nationals schreef Roel Koedam geschiedenis door met zijn Top Fuel bike de allersnelste run ooit in Nederland geregistreerd op het asfalt te leggen. Na 1/8 mijl stonden de klokken stil op 4,18 seconden en 294 km/u!Een absolute klapper wordt het optreden van Lex Joon met zijn MPM Top Fuel Funny Car. Met 6.000 PK is zijn MPM Dodge Avenger de sterkste, snelste en luidruchtigste auto van Nederland. Top Fuel Funny Cars zijn samen met Top Fuel Dragsters de snelst accelererende voertuigen ter wereld. In minder dan vijf seconden leggen ze de ¼ mijl af en halen daarbij eindsnelheden van meer dan 500 km/u! Tijdens de MPM Internationals zal Joon voor het eerst op eigen bodem een demonstratie verzorgen met dit PK-monster. Het motorstuntteam dat tijdens de Drachten Nationals het publiek al op de banken kreeg, staat eveneens garant voor vuurwerk en zal zowel op zaterdag als zondag een wervelende en spectaculaire show verzorgen.

Met de steun van MPM International Oil Company zijn 'de Internationals' dit jaar uitgegroeid tot een evenement van ongekende omvang en internationale allure. Op vrijdagavond gaat de strip al open voor de 'streetracers'. Streetlegal auto's kunnen dan op een echte dragstrip de krachten met elkaar meten. Diezelfde avond zal in de feesttent door Yorin FM een party worden verzorgd met als thema 'Back to the '80'. Ook op zaterdagavond zal Yorin FM weer voor de juiste stemming zorgen. Daarnaast zijn er op vrijdag en zaterdagavond live optredens te verwachten in de feesttent. Ook is er zaterdagavond een 'glow off' wedstrijd. De mooiste met neon verlichte auto's zullen dan op Vliegveld Drachten te bewonderen zijn. Verder kan het publiek zich het hele weekend vermaken op een aanwezige kermis. Ook is er een markt waar van allerhande artikelen kunnen worden gekocht, van modelauto's tot race onderdelen en kleding.

De MPM Internationals worden gehouden van 11 tot en met 13 juli op Vliegveld Drachten. Aanvang op vrijdag om 18.00 en op zaterdag en zondag om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt: vrijdag EURO 10,-, zaterdag EURO 20,- , zondag EURO 20,-, een passe partout kost EURO 30,-. Kaarten zijn aan de kassa te verkrijgen en daarnaast te bestellen via www.ticketservice.nl. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis. Nadere informatie is ook te vinden op internet, www.explosion.nl en www.lexjoonracing.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet