Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dixon, Pedregon en Anderson blijven winnenDe elfde ronde van de NHRA POWERade Drag Racing Series in Columbus, Ohio, heeft opnieuw winst opgeleverd voor het trio Larry Dixon (Top Fuel), Tony Pedregon (Funny Car) en Greg Anderson (Pro Stock). Voor Dixon en Anderson was het de vijfde zege van het seizoen terwijl Pedregon nu al zes overwinningen op zijn naam heeft staan.

Tekst en foto: Remco Scheelings

Dixon moest het in de finale opnemen tegen Darrel Russell. De rijder van het Joe Amato-team had echter direct vanaf de start te kampen met 'gripproblemen' en was daarmee kansloos tegen de 4,655 seconden van Dixon. Omdat (opnieuw) snelste man uit de kwalificaties en tevens nummer twee in de titelstrijd, Doug Kalitta, in de halve finale door Russell werd uitgeschakeld, bouwde Dixon zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit.

Team Force
Bij de Funny Cars stonden twee Ford Mustangs van Team Force tegenover elkaar in de finale, Pedregon en de teambaas zelf, John Force. Opnieuw was het Pedregon die met de hoogste eer ging strijken, waardoor Force dit seizoen nog altijd geen race in winst heeft kunnen omzetten. Force was er echter wel verantwoordelijk voor dat de nummer twee in de titelstrijd, Whit Bazemore al in de kwartfinale werd uitgeschakeld. In de mooiste run van de dag noteerden Force en Bazemore dezelfde tijd van 4,980 seconden. Omdat Force echter 0,016 seconde eerder reageerde op het verspringen van de lichten, was hij de winnaar.

Reactie-tijd
Bij de Pro Stockers was opnieuw Anderson niet te kloppen. Het is duidelijk dat de Vegas General Construction Pontiac momenteel de snelste auto van het veld is. Ook Anderson liet zich echter in Columbus met reactie-tijden van 0,003 en 0,001 seconde niet onbetuigd. Anderson was in de finale te sterk voor Scott Geoffrion en bouwde zijn voorsprong in de titelstrijd daarmee verder uit.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet