Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Geen toptijden bij eerste kwalificatie Main Event

 

De eerste kwalificatiedag van de Main Event, de eerste wedstrijd meetellend voor het FIA Europees Kampioenschap dragracen, heeft nog geen toptijden opgeleverd. Duidelijk was dat het de meeste teams dit jaar nog aan trainingsmogelijkheden heeft ontbroken. Records bleven dan ook buiten bereik.
 

Tekst en foto Remco Scheelings

Bij de Top Fuel dragsters is de snelste tijd na één kwalificatierun met een tijd van 5,424 seconden in handen van Andy Carter. Bijna alle rijders hadden problemen met het vinden van de juiste afstellingen of ontbrak het aan grip. Bij de Top Methanol Funny Cars was alleen Urs Erbacher met een tijd van 5,905 in staat de 6 seconden grens te doorbreken. Zoals verwacht pakte Michael Malmgren de snelste tijd bij de Pro Stockers. De regerend Europees kampioen bleef echter steken op een tijd van 7,01 seconden. Alleen bij de Top Methanol Dragsters werd een toptijd op de klokken gezet. Europees Kampioen Peter Schafer zette in zijn tweede run een 5,581 seconden op het scorebord.

In andere klassen kwamen ook een aantal Nederlandse rijders in actie. Henri Joosten realiseerde met zijn Pro Modified BelAir een tijd van 6,89 seconden en bezet daarmee een voorlopige zesde plaats. De snelste tijd is daar in handen van Hakan Nilsson met een tijd van 6,42 seconden. Robert Joosten kwalificeerde zich voorlopig bij de Super Gassers terwijl David Vegter uitkomt in de klasse Pro ET. De eerste Nederlandse Top Fuel Funny Car piloot Lex Joon kwam nog niet in actie. Zondag hebben alle rijders nog minimaal twee kwalificatie pogingen te gaan waarna maandag de eliminaties volgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet