Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Larry Dixon verruilt Snake voor Alan Johnson

dixon_snake_p
Larry Dixon

Het gonsde al enige tijd van de geruchten maar nu is er eindelijk duidelijkheid. Larry Dixon vertrekt bij Don Prudhomme’s Snake Racing om, hoewel nog niet officieel bevestigd, plaats te nemen in de Top Fueler van het nieuw opgerichte team Alan Johnson Al-Anabi Racing. De plaats van Dixon bij Snake wordt overgenomen door Spencer Massey.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Don Prudhomme had het vertrek van zijn sterrijder duidelijk zien aankomen. In oktober contracteerde de teameigenaar al Spencer Massey. Dit 26-jarige talent maakte afgelopen seizoen indruk door in de IHRA-competitie in zijn eerste seizoen vier van de vijf finales te winnen en de Top Fuel titel voor zich op te eisen. Daarnaast was Massey ook nog succesvol in de klasse Top Alcohol Dragster. De officiële verklaring was destijds dat Massey in 2010, of zoveel eerder als een sponsor gevonden was, in een tweede Top Fueler van Snake Racing zou plaatsnemen. Met de wetenschap dat het contract van Dixon eind 2009 afliep en de interesse van Alan Johnson voor zijn rijder was duidelijk dat Prudhomme zich alvast indekte voor een mogelijk vertrek van Dixon.

dixon_snake_a

Gisterenavond werd door Prudhomme naar buiten gebracht dat Dixon zijn nog één jaar lopende contract heeft afgekocht en tevens bevestigde de staleigenaar Massey als nieuwe rijder van de U.S. Smokeless Tobacco Company Top Fuel dragster. Van de zijde van Dixon en Alan Johnson Al-Anabi Racing is nog geen mededeling gedaan maar er is geen twijfel over mogelijk dat alleen een plaats in dit team voor Dixon een reden kan zijn om Snake Racing te verlaten. Dixon kwam al sinds 1995 voor Snake Racing uit, won er twee Top Fuel titels en eindigde afgelopen seizoen op een tweede plaats.

Alan Johnson is de grote man achter de vijf opeenvolgende Top Fuel titels van Tony Schumacher. Met de oliedollars van Sjeik Khalid Bin Hamad Al Thani is Johnson de afgelopen weken bezig geweest een eigen team op te zetten, Alan Johnson Al-Anabi Racing. Het team beschikt de komende drie jaar over een budget van een kleine USD 30 miljoen en zal een Funny Car en Top Fueler aan de start brengen. Del Worsham was in een eerder stadium al als rijder van de Funny Car bekend gemaakt en nu lijkt dus ook de fel begeerde plaats in de Top Fueler ingevuld
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet