Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Melanie Troxel in tweede Schumacher Top Fueler

 troxel.01

Het dragrace-imperium van Don Schumacher is weer een nieuwe aanwinst rijker. Met ingang van de volgende wedstrijd (15-17 juli, Denver) wordt door Don Schumacher een tweede Top Fuel dragster ingezet met aan het stuur Melanie Troxel. Het totaal aantal auto’s dat Don Schumacher Racing inzet in de NHRA POWERade Drag Racing Series komt daarmee op negen!

De combinatie was eerder deze week snel gelegd. Schumacher kondigde aan met steun van Torco Gear met onmiddellijke ingang een tweede Top Fuel-dragster in te gaan zetten. Een dag later werd bekend dat Don Prudhomme geen gebruik zou maken van zijn optie op rijdster Melanie Troxel. Vandaag werd dus bekend dat de 32 jarige Troxel de rijdster wordt van de Torco Gear Top Fuel dragster van Don Schumacher Racing. Troxel komt uit naast de door de U.S.Army gesponsorde regerend kampioen Tony Schumacher. Met een tweede auto hoopt Schumacher meer informatie te vergaren en de titelkansen voor zijn team te vergroten. In 2000 kwam Troxel ook al een aantal wedstrijden uit voor Schumacher Racing. Als crewchief is Richard Hogan aangetrokken. Hogan hielp eerder dit seizoen Rod Fuller onverwacht aan een tweetal finaleplaatsen.

 troxel.02

Don Schumacher kan zo onderhand bijna een pitsterrein voor zichzelf inruimen. Naast Tony Schumacher en Melanie Troxel in de Top Fuel-klasse, zet Schumacher een drietal Funny Cars, twee Pro Stock-auto’s en twee Pro Stock-motoren in. De Funny Cars zijn in handen van Gary Scelzi (Mopar/Oakley Dodge), Whit Bazemore (Matco Tools Dodge) en Ron Capps (Brut Dodge). De Pro Stockers worden als (semie)fabrieksauto’s van Dodge gereden door Richie Stevens jr. (Mopar/Valspar Dodge) en Jeg Coughlin (Mopar/Jeg’s Mail Order Dodge). De Pro Stock-motoren worden in U.S.Army-kleuren over de baan gestuurd door Angelle Sampey en Antron Brown.

tekst en foto's: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet