Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: René van den Berg snel op Santa Pod

nfsp_tfb_berg

Twee dikke persoonlijke records voor René van den Berg tijdens de afgelopen weekend op Santa Pod verreden National Finals. Met zijn tijd van 6,59 seconden en hoogste snelheid van 207,9 mph (334 km/u) gaat de tweedejaars Top Fuel Bike-rijder uit Haarlem in hoog tempo richting de Europese top.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

De National Finals op Santa Pod is traditioneel de laatste race in de strijd om de Engelse dragrace-titels. Dit keer eindelijk geen regen waardoor de wedstrijd tot en met de finales kon worden afgemaakt.

nfsp_tf_poutiainen
Risto Poutiainen

Hoofdprogramma was de Pro Fuel Shootout waarbij Top Fuel dragsters en Funny Cars het tegen elkaar moesten opnemen. De finale van deze Shootout leverde een overwinning op voor de Fin Risto Poutiainen (4,91 seconden en 301 mph).

nfsp_tf_nataas
Thomas Nataas

Opmerkelijker waren echter de tijden die John Spuffard en Thomas Nataas met hun Funny Cars op de klokken brachten. Nataas was met zijn door Rune Fjeld getunede Ford Mustang goed voor een serie tijden van 5,22; 5,28 en 5,20 seconden. Spuffard kwam tot 5,15 seconden (299 mph) en bracht in de strijd om de derde plaats zelfs 5,09 seconden en 301,99 mph op het scorebord.

nfsp_tf_spuffard
John Spuffard
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet