Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Regerend kampioenen winnen in Alastaro

 Alastaro.carter

De tweede wedstrijd voor het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing in het Finse Alastaro heeft in alle vier de klassen overwinningen opgeleverd voor de regerend kampioenen. In de Top Fuel-klasse versloeg Andy Carter zijn teamgenoot Thomas Nataas, bij de Pro Stockers toonde Jimmy Alund zich de snelste en bij de Top Methanol Funny Cars en Dragsters eisten Urs Erbacher en Dave Wilson na Santa Pod hun tweede zege van het seizoen op.

Bij de Top Fuelers nam regerend kampioen Andy Carter revanche voor zijn uitschakeling in de eerste ronde op Santa Pod. Na de eerste kwalificatiepositie (5,07 seconden) was de Engelsman tijdens de eliminaties te sterk voor Gary Page, Tommy Möller en in de finale zijn teamgenoot Thomas Nataas. Lex Joon die tijdens de eerste wedstrijd op Santa Pod nog voor een sensatie zorgde door als eerste Nederlander een Top Fuel-wedstrijd om het FIA EK op zijn naam te schrijven, legde tijdens de kwalificatie beslag op de tweede positie (5,15 seconden). Na winst op Chris Andrews kreeg de Nederlander in de halve finale te kampen met motorproblemen en werd in winnende positie liggend alsnog uitgeschakeld door Nataas.

De finale bij de Top Methanol Funny Cars werd een herhaling van de eindstrijd op Santa Pod. Opnieuw moesten Urs Erbacher en Dan Larsen het tegen elkaar opnemen en weer toonde de regerend kampioen zich met een minimaal verschil (5,849 tegen 5.886 seconden) de sterkste. Bij de Top Methanol Dragsters bereikte Peter Schöfer zijn eerste finale van dit seizoen maar moest in de eindstrijd zijn meerdere erkennen in regerend kampioen Dave Wilson. In de Pro Stock-klasse deed Jimmy Alund goede zaken voor titelprolongatie door vanuit een tegenvallende vierde kwalificatiepositie de overwinning voor zich op te eisen.

tekst en foto: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet