Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Kings of Nitro op Discovery

kings_erbacher

Afgelopen zaterdag is op Discovery Channel de serie Kings of Nitro begonnen. Hoofdpersoon in de serie is Urs Erbacher, de markante Zwitser die vorig jaar het FIA Europees Top Fuel Kampioenschap op zijn naam schreef. Ook de andere deelnemers, zoals onze landgenoot Lex Joon, komen regelmatig in beeld.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


De verrichtingen van Erbacher en zijn mannen zijn gedurende het jaar 2007 zowel op als buiten de circuits door een filmploeg van Discovery gevolgd. Erbacher runt in Zwitserland een bedrijf dat onder andere exclusieve Custom Bikes verkoopt en uiteraard wordt in de serie ook aan deze activiteiten de nodige aandacht besteed. Verder geeft de programmareeks inzicht in het dragracen, het reilen en zeilen van het team (een Top Fueler, een Super Twin Bike, een V-Rod Destroyer Bike en een Junior Dragster) en veel actiebeelden, inclusief on-board shots. Gezien het aantal motorexplosies van de Zwitser levert dit de nodige spectaculaire plaatjes op.
 
kings_start

Erbacher wordt in de serie gevolgd gedurende zijn Europese seizoen, waarin hij in de laatste wedstrijd de FIA EK-titel met twee punten verschil voor de neus van Lex Joon wegkaapt, en zijn eerste optreden op Amerikaanse bodem. Voor het kijkschema: www.discoverychannel.co.uk

kings_voor

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet