Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Castrol verlengt contract met John Force tot en met 2010

In Pomona hebben Castrol en John Force bekend gemaakt hun onderlinge contract te verlengen tot en met 2010. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe deal is dat met onmiddellijke ingang Ashley Force, de 22 jarige dochter van John, in de sponsorovereenkomst wordt opgenomen. Daarmee zal Ashley de komende jaren eveneens in de groene Castrol-kleuren aan de start verschijnen, ongeacht de klasse waarin ze gaat rijden.


 John Force
Het contract tussen Castrol en John Force loopt pas eind van dit seizoen af. Castrol wilde eventuele kapers op de kust geen kans geven. Al twintig jaar wordt Force door Castrol ondersteund en daar komt nu dus een periode van minimaal vijf jaar bij. Tot en met 2010 zal Castrol de Funny Car van John Force blijven sponsoren. Daarmee is ook duidelijk dat Force zijn carrière in ieder geval tot dat jaartal zal verlengen. De tweede auto van Team Force zal net als de afgelopen jaren in de Castrol Syntec-kleuren aan de start verschijnen.

 Ashley Force
Ook voor de verdere toekomst lijken de namen Force en Castrol in één adem genoemd te gaan worden. Met onmiddellijke ingang is Ashley Force onder de vleugels van Castrol terecht gekomen. In Pomona werd de Top Alcohol Dragster van de 22 jarige ster in wording nog van de Castrol-stickers voorzien. Afgelopen seizoen debuteerde Ashley in de Top Alcohol Dragster-klasse en boekte meteen een aantal overwinningen en een vierde plaats in het kampioenschap. Ongeacht de klasse waarin Ashley gaat uitkomen, zal Castrol haar ondersteunen. Daarmee lijkt een overstap naar de Top Fuel of Funny Car-klasse steeds dichterbij te komen.

tekst en foto’s: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet