Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Nederlandse dragracers doen het goed in Alastaro

Dit weekend wordt in het Finse Alastaro de tweede ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing verreden. Tijdens de zojuist afgesloten kwalificaties deden de Nederlandse deelnemers het uitstekend. In de Top Fuel-klasse zette Lex Joon met 4,89 seconden de derde tijd op de klokken. In de Pro Modified-klasse was Marc Meihuizen met 6,194 seconden zelfs goed voor een nieuw Nederlands record en bezet daarmee de tweede kwalificatiepositie! Robert Joosten is in deze klasse tiende.

Tekst: Remco Scheelings

Lex Joon zette in de derde kwalificatierun met 4,89 seconden achter Andy Carter (4,76 seconden) de tweede tijd op de klokken. In de vierde en laatste run werd de Nederlander nog gepasseerd door Urs Erbacher (4,84 seconden). Joon moet het morgen in de eerste eliminatieronde opnemen tegen de Finse (inmiddels) ex skispringer Janne Ahonen.

In de Pro Modified-klasse deed Marc Meihuizen het uitstekend. Na een 6,33 seconden bracht de Nederlander een 6,23, 6,24 en als klap op de vuurpijl een 6,194 seconden op het scorebord. Niet alleen drie keer een verbetering van zijn persoonlijk record maar deze laatste score was ook goed voor een nieuw Nederlands record. Meihuizen bezet achter Urban Johansson (6,190 seconden) de tweede kwalificatiepositie. Robert Joosten bouwde zijn kwalificatieruns rustig op. Na een 6,53 seconden volgde een 6,40, 6,39 en 6,34 seconden. In de laatste run ging de Pro Dutch Corvette ‘up in smoke’. Joosten bezet de tiende kwalificatiepositie en moet het morgen in de eerste eliminatieronde opnemen tegen regerend Europees kampioen Michael Gullqvist.

In de Top Methanol Funny Car-klasse reed Danny Bellio met 5,91 seconden voor het eerst onder de 6 seconden. De kwalificaties werden in Finland door een recordaantal toeschouwers bezocht. Morgen zijn de eliminaties.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet