Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Sterke comeback Tony Pedregon in Chicago

chicago_pedregon_t_p

Tijdens de kwalificatie op zaterdag schreef Tony Pedregon bij een motorexplosie nog een complete auto af. Tot drie uur ’s nachts was de crew aan het werk om een nieuw exemplaar op te bouwen. Tijdens de eliminaties beloonde de regerend Funny Car-kampioen de inspanningen van zijn team door naar zijn tweede overwinning van het seizoen te rijden. In de Top Fuel-klasse pakte Tony Schumacher opnieuw de winst terwijl Kurt Johnson de Pro Stock-klasse op zijn naam schreef.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


De wedstrijd in Chicago, de tiende van dit seizoen in de NHRA POWERade Drag Racing Series, moest zowel op zaterdag als zondag enige uren onderbroken worden door regen. Uiteindelijk kon het programma, weliswaar aanzienlijk later dan gepland, toch volledig worden afgerond. In de kwalificatie schreef Melanie Troxel geschiedenis door als eerste vrouw de poleposition bij de Funny Cars voor zich op te eisen. In de laatste kwalificatieronde snoepte ze deze plaats af van Ashley Force die uiteindelijk ook nog Mark Oswald voor zich moest dulden. Het meeste stof deed echter Tony Pedregon opwaaien. Halverwege de run explodeerde de motor waarna de regerend kampioen de grootste moeite had om zijn brandende auto tot stilstand te brengen. Pedregon kon ongedeerd uitstappen maar van de Q-Horsepower Impala was weinig meer over. Tot drie uur ‘s nachts was de crew in de weer om van een nieuw chassis weer een volledige auto te maken.

chicago_pedregon_t_a

Dat het team de klus naar behoren had geklaard bleek de volgende dag tijdens de eliminaties. Achtereenvolgens werden Jerry Toliver, nummer twee uit de kwalificatie Oswald en Ashley Force geklopt waarna in de finale ook Scott Kalitta zijn meerdere moest erkennen in de regerend kampioen. Tim Wilkerson, leider in de tussenstand van het kampioenschap, werd in de kwartfinale uitgeschakeld en zag daarmee nummer twee Ashley Force het gat verkleinen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet