Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pro Stock-titelkandidaat Dave Connolly terug op de strip

connolly

Met in 2007 acht overwinningen en een derde plaats in de titelstrijd gold Dave Connolly voor aanvang van dit seizoen als één van de grote favorieten voor de Pro Stock-titel in de NHRA POWERade Drag Racing Series. Totdat in januari Torco Racing Fuels de stekker uit hun totale sponsorprogramma trok en de rijder van Cagnazzi Racing aan de kant stond. Teameigenaar Victor Cagnazzi is er echter in geslaagd een nieuwe sponsor te vinden waardoor de om zijn snelle reactietijden gevreesde Connolly met ingang van dit weekend, zei het verlaat, toch nog aan zijn seizoen kan beginnen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Dave Connolly was één van de meest prominente slachtoffers van het ‘Torco drama’. Totdat een vervangende geldschieter was gevonden bleef de inzet van teameigenaar Victor Cagnazzi beperkt tot regerend kampioen Jeg Coughlin en stond de auto van Connolly werkloos in de garage.

coughlin
Jeg Coughlin heeft zijn eigen sponsors en had geen last van het wegvallen van Torco

In Charter Communications heeft Cagnazzi nu een nieuwe hoofdsponsor voor Connolly gevonden. Naar verluid zou het contract niet alleen voor de resterende wedstrijden van dit seizoen zijn, maar ook Connolly’s inzet voor de komende jaren garanderen. Connolly verschijnt dit weekend al aan de start als in Atlanta de zesde wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series op het programma staat. Connolly krijgt de beschikking over een nieuwe Chevy Cobalt waarmee in het voorseizoen al de nodige testritten zijn uitgevoerd. Ondanks zijn verlate start is Connolly nog niet bij voorbaat kansloos voor de titel. In de komende dertien wedstrijden moet de 25-jarige rijder er voor zorgen in de toptien van het kampioenschap te belanden. Na de achttiende wedstrijd van het seizoen worden namelijk de verschillen tussen de toptien teruggebracht tot tien punten en gaan deze tien in de laatste zes wedstrijden uitmaken wie zich de nieuwe kampioen mag noemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet