Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Torco wijst Clay Millican en crew de deur

torco_millican_a

In januari werd als officiële reden voor het opschorten van de sponsoring en het stoppen met de inzet van eigen teams door Torco Racing Fuels gegeven ‘de slechte gezondheid van eigenaar Evan Knoll’. Bij de bekendmaking werd meteen al gesuggereerd dat deze beslissing meer te maken zou hebben met het in 2007 iets te enthousiaste sponsor- en aankoopbeleid binnen het dragracen (zie ook het bericht op deze site van 11 januari 2008). Het heeft er alle schijn van dat dit laatste meer de waarheid benadert, want ondanks de destijds gedane toezegging dat geen van de in bezit zijnde teams zou worden verkocht en personeel in dienst zou blijven hebben rijder Clay Millican en zijn volledige crew deze week te horen gekregen dat ze per direct thuis kunnen blijven.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


Begin januari maakte Torco Racing Fuels plotseling bekend alle sponsoractiviteiten voor een jaar stop te zetten. Benadrukt werd dat het slechts om een onderbreking ging, men de sponsoractiviteiten gedurende 2008 beter op één lijn wilde krijgen en dat in eigen bezit zijnde teams niet zouden worden verkocht. Het herstel van de in 2004 bij een auto-ongeluk ernstig gewond geraakte eigenaar Evan Knoll kreeg dit jaar prioriteit en daardoor moesten de dragrace-activiteiten, waar hij zich direct mee bemoeide, op een laag pitje worden gezet.

torco_millican_p
Clay Millican toen er nog wel wat te lachten viel

Sommige rijders wisten vervangende sponsors te vinden of startten het seizoen met een beperkter budget. Anderen, zoals Pro Stock titelkandidaat Dave Connolly, waren genoodzaakt zich (voorlopig) terug te trekken. Torco had diverse teams in eigendom en hoewel ze niet op de baan verschenen leek het erop dat de toezegging werd nagekomen en rijders en personeel gewoon werden doorbetaald. Even gloorde er hoop toen Clay Millican een paar weken geleden met Torco op de flanken van zijn auto toch meedeed aan een wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series. Helaas kregen Millican en zijn volledige crew deze week te horen dat hun Torco-avontuur over is en dat zij per direct waren ontslagen. Het lijkt er daarmee steeds meer op dat financiële (on)gezondheid Torco/Knoll parten speelt. Of Torco als sponsor en teameigenaar in 2009 werkelijk terugkeert, wordt dan ook steeds meer in twijfel getrokken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet