Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dragrace-NASCAR team in de maak

vandergriff_p
Bob Vandergriff

Tijdens de NHRA-race in Las Vegas hebben Top Fuel-rijder Bob Vandergriff en NASCAR-ster Kevin Harvick plannen bekend gemaakt om te gaan samenwerken. Doel is het team van Vandergriff uit te breiden met een tweede Top Fueler en de sponsors exposure te bieden in de NHRA en NASCAR series.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings


Via zijn sponsor UPS kreeg Bob Vandergriff toegang tot de wereld van de NASCAR-races. Daarbij bleken sponsors uit die serie ook geïnteresseerd te zijn in het dragracen. Inmiddels gonsde het daardoor van de geruchten dat een belangrijke naam uit de NASCAR zijn intrede zou doen in het dragracen.

vandergriff_bo

Tijdens de persconferentie in Las Vegas gaven de partijen iets meer duidelijkheid. NASCAR-rijder en Daytona 500 winnaar Kevin Harvick en Bob Vandergriff onderzoeken inderdaad de mogelijkheden om samen een tweede Top Fuel dragster in te zetten in de NHRA POWERade Drag Racing Series. Deze combinatie moet potentiële sponsors toegang geven tot NHRA en NASCAR series. Harvick-Vandergriff Motorsports wil de komende twee maanden gebruiken om een team samen te stellen. Het debuut staat gepland bij aanvang van het seizoen 2009.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet