Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Goodridge naamgever van Dutch Finals

Dragrace Vereniging eXplosion en Goodridge hebben overeenstemming bereikt over een sponsorcontract waardoor het bedrijf uit Delft naamgever wordt van de afsluitende wedstrijd van dit seizoen, de Dutch Finals. De van 29 tot en met 31 augustus op de kalender staande wedstrijd op de geheel vernieuwde dragstrip van Drachten gaat daarmee vanaf nu als Goodridge Dutch Finals door het leven.

Tekst: Remco Scheelings

Goodridge is met haar producten niet alleen nauw bij de autosport betrokken maar draagt in het bijzonder het dragracen een warm hart toe. Zo was het bedrijf de naamgever van de Dutch Finals 2006, de wedstrijd die door de beschadigde baan helaas geen doorgang kon vinden. Goodridge is de sport echter blijven steunen en geeft daar nu extra inhoud aan door de sponsoring van de Goodridge Dutch Finals.

Goodridge is al vele jaren een bekende naam in de dragrace-sport. Goodridge levert onder andere (hoge druk) brandstof-, olie- en remleidingen en alle daarbij behorende aansluitingen. Daarnaast vormen ook koppelingen, onderdelen voor remsystemen, brandblussers en oliekoelers het vaste assortiment van het bedrijf uit Delft. Goodridge is een belangrijke leverancier aan zowel de auto- als motorindustrie en kent gezien de hoogwaardige kwaliteit van haar producten ook vele toepassingen in de auto- en motorsport. Goodridge-producten worden onder andere gebruikt in de Formule 1, het Wereld Kampioenschap Rally, de NASCAR en het dragracen. Het van oorsprong Engelse bedrijf heeft inmiddels vestigingen in Amerika, Mexico, Japan, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Nederland, is op haar gebied de grootste ter wereld en bestaat al meer dan 35 jaar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet