Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Urs Erbacher goes America

erbacher_00

Europees Top Fuel-kampioen Urs Erbacher gaat zijn geluk in Amerika beproeven. De Zwitser die in de laatste wedstrijd op Santa Pod Lex Joon met twee punten verschil van de belangrijkste Europese dragrace-titel afhield heeft zijn dragster naar Amerika laten verschepen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings


In het mekka van de dragrace-sport zal Erbacher aan de laatste twee wedstrijden van de NHRA POWERade Drag Racing Series meedoen. De eerste keer dat Erbacher in actie komt is komend weekend in Las Vegas. Een week later is het alweer raak met de NHRA Finals in Pomona. Doordringen tot de eliminaties zou voor het Zwitserse team al een hele prestatie zijn. In de recente dragrace-geschiedenis is het de eerste keer dat een Europeaan het waagt om in de koningsklasse van de zwaarste competitie ter wereld mee te doen.
erbacher_01

In het rijdersveld van door sponsors opgevoede, kort gekapte en strak geklede coureurs vormt Erbacher in ieder geval een opmerkelijke verschijning. De trip naar Amerika past mooi in het plaatje van de televisieserie die over Erbacher en zijn mannen gemaakt wordt. Het hele jaar wordt de Zwitser op de circuits, thuis en in zijn bedrijf gevolgd door een filmploeg van Discovery Channel. Naar goed voorbeeld van series als Orange County Choppers zal het leven van Erbacher, die in Zwitserland met Erbacher Custom Bikes eveneens speciale, exclusieve en dus peperdure Harley’s maakt, ongetwijfeld vermakelijke momenten opleveren. De eerste uitzendingen van de serie staan voor volgend jaar gepland. Overigens is het de bedoeling dat Erbacher in februari ook de start van het Amerikaanse seizoen meemaakt. Daarna komt de dragster weer terug om in Europa de FIA EK-titel te kunnen verdedigen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet