Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Scelzi en Capps met finaleplaats door naar ‘Countdown to 1’

richmond_scelzi
Gary Scelzi

De vier Top Fuel, Funny Car en Pro Stock-rijders die in de laatste twee wedstrijden van de NHRA POWERade Drag Racing Series om de titels gaan strijden zijn bekend. In de 21ste wedstrijd (Richmond) deden zich geen grote verrassingen meer voor. Bij de Funny Cars verspeelde alleen Jack Beckman zijn Countdown-plaats met verlies in de kwartfinale terwijl Ron Capps en Gary Scelzi met het bereiken van de finale juist tot de ‘Countdown to 1’ wisten door te dringen. De dagwinst ging naar Scelzi. Bij de Top Fuelers reed Doug Kalitta voor het eerst dit seizoen naar de overwinning terwijl Pro Stock-leider Dave Connolly juist zijn vijfde opeenvolgende zege pakte.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Omdat John Force na zijn crash twee weken geleden in Dallas de wedstrijd in Richmond aan zich voorbij moest laten gaan kon de regerend kampioen zijn vierde plaats in de Countdown niet verdedigen en zou er in ieder geval één plek vrijvallen. Overigens bleef ook dochter Ashley Force in Richmond aan de kant. Net zoals John Force na het verongelukken van zijn rijder Eric Medlen de grote initiator was achter een aantal nieuwe veiligheidsvoorzieningen in de cockpit was hij dit nu weer na zijn eigen crash. Meteen werd een onderzoek gestart en kwam John Force Racing samen met de chassisbouwer tot aanpassingen die de benen van een rijder bij een crash beter moesten beschermen.

richmond_force.a
Ashley Force
 
Omdat alle teams deze wijzigingen direct wilden laten aanbrengen ontstond er een capaciteitsgebrek bij de chassisbouwer waardoor niet iedereen voor Richmond geholpen kon worden. Tot het rijtje wachtende auto’s behoorde ook die van Ashley Force waarop John Force besloot de inschrijving van zijn dochter terug te trekken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet