Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Troxel, Scelzi en Connolly winnen in Memphis

memphis_troxel
Melanie Troxel

De 19de wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series heeft in de Top Fuel-klasse een overwinning opgeleverd voor Melanie Troxel. Bij de Funny Cars mochten Don Schumacher Racing-teamgenoten Gary Scelzi en Jack Beckman in de finale strijden om de hoofdprijs. Met een verschil van slechts 0,0013 seconden ging de winst naar Scelzi. In de Pro Stock-klasse toonde Dave Connolly zich voor de derde achtereenvolgende keer de sterkste.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings


De eerste fase van de Countdown to the Championship is na Indy en Memphis halverwege, maar enige tekening in de strijd is er nog nauwelijks. Alleen bij de Pro Stockers heeft Dave Connolly nu twee overwinningen op zijn naam staan en lijkt daarmee in zijn huidige vorm redelijk zeker van een plaats bij de laatste vier. In de andere klassen presteren de titelkandidaten zo wisselvallig dat er nog geen pijl op te trekken is wie straks de laatste vier zijn die in de finale van de Countdown om de titel mogen gaan strijden.

memphis_connolly_p
Dave Connolly

Countdown
In het kort nog even het principe van de Countdown to the Championship. Alleen de eerste acht uit de tussenstand na 17 wedstrijden kunnen nog aanspraak maken op de titel. De eerste kreeg na 17 wedstrijden een nieuw puntentotaal van 2070 toegekend en elke volgende (tot en met nummer acht) tien punten minder. Na vier wedstrijden gaan alleen de eerste vier in de tussenstand door naar de laatste play off. De nummer één krijgt 3030 punten en elke volgende (tot en met nummer vier) tien punten minder. In de twee laatste wedstrijden van het seizoen vechten de overgebleven vier rijders om de titel. Alle andere rijders blijven uiteraard gewoon meedoen voor de dagzege en kunnen de titeldroom van anderen verstoren maar het kampioenschap winnen is niet meer mogelijk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet