Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Europese Top Fuel-titel lonkt voor Lex Joon

efv_joon_b

Komend weekend wordt op de Engelse strip van Santa Pod de European Finals verreden, de laatste ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing 2007. Lex Joon kan daar Nederlandse autosportgeschiedenis schrijven door in de koningsklasse Top Fuel de titel in de wacht te slepen. In Engeland verdedigt de Nederlander een voorsprong van 42 punten. Joon won deze prestigieuze titel eerder ook al in 2005.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings


De European Finals op Santa Pod vormt de traditionele afsluiting van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. In alle klassen moeten de beslissingen nog vallen. Voor Nederland is de strijd in de Top Fuel-klasse van belang. Na zijn overwinning in het Zweedse Mantorp Park heeft de Nederlander Lex Joon een voorsprong van 42 punten op zijn naaste belager, de Engelsman Andy Carter. Dat lijkt veel maar in een sport waar het draait om fracties van seconden is zelfs deze voorsprong geen garantie voor succes. efv_joon_a
Lex Joon

Het Nederlandse MPM-team laat dan ook niets aan het toeval over. Joon voor zijn vertrek naar Engeland. “We kiezen voor de aanval en zullen meteen vanaf de eerste run proberen recordtijden op de klokken te krijgen. Daarmee dwing je de concurrenten ook tot het uiterste te gaan en zullen ze eerder nerveus worden en fouten maken. De aanval blijft ook nu de beste verdediging.” Onlangs was Joon op Hockenheim nog goed voor een baanrecord van 4,79 seconden en ook het Europees record van Carter (4,73 seconden) lijkt niet veilig.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet