Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Belangrijke zege voor Lex Joon in Zweden

mp_joon_00

Lex Joon heeft op Mantorp Park de derde ronde van het FIA Europees Kampioenschap in de Top Fuel-klasse op zijn naam geschreven. In de finale klopte de Nederlander Thomas Nataas. Met zijn zege heeft Joon zijn leidende positie in het kampioenschap verder versterkt. Ook bij de motoren was er Nederlands succes. In de klasse Super Twin ging de overwinning naar Roel Koedam.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings


De derde ronde van het FIA Europees kampioenschap in het Zweedse Mantorp Park maakte veel goed van de eerste twee door regen geplaagde rondes in Engeland en Finland. Grote deelnemersvelden, snelle tijden, records en een aantal verrassende uitslagen. De onderlinge verschillen zijn zo klein geworden dat favorieten zelfs al in de eerste ronde kunnen worden uitgeschakeld door de tot voor kort ‘mindere goden’.

mp_joon_02

Close
In de koningsklasse Top Fuel voerde de Nederlander Lex Joon voor Mantorp Park het FIA Europees Kampioenschap aan met een voorsprong van slechts twee punten op Urs Erbacher. Even leek de Nederlander al in de kwalificatie zijn kansen te verspelen. Vanaf de eerste run werden er door de diverse concurrenten snelle tijden op de klokken gezet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet