Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dubbele winst voor Snake Racing in Englishtown

englishtown_johnson_00

Met twee auto’s aan de start scoorde Snake Racing 100% in Englishtown, de tiende wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series. Het team van dragrace-legende Don Prudhomme pakte met Larry Dixon de winst bij de Top Fuelers terwijl Tommy Johnson jr. de Funny Car-klasse op zijn naam schreef. Bij de Pro Stockers ging de winst al voor de zesde keer dit seizoen naar Greg Anderson.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings


Twee weken geleden was Larry Dixon in Chicago ook al succesvol. In Englishtown pakte de rijder van Snake Racing zijn tweede Top Fuel-zege op rij. In de kwalificatie eiste opnieuw Tony Schumacher met 4,455 seconden en 331,94 mph (534 km/u) de eerste plaats voor zich op. Zoals echter zo vaak dit seizoen werd de regerend kampioen in de eerste eliminatieronde al uitgeschakeld. Datzelfde overkwam de nummer twee in de huidige tussenstand Brandon Bernstein die op reactietijd werd geklopt door J.R.Todd.

englishtown_dixon

Rod Fuller, de leider in de titelstrijd, werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Hillary Will die op haar beurt in de halve finale haar meerdere moest erkennen in de op wedstrijddagen momenteel uiterst constante Dixon. De rijder van Snake Racing moest het in de finale opnemen tegen Doug Herbert, maar de Top Fuel-kampioen van 2002 en 2003 liet zich niet verrassen en pakte de winst. Met zijn twee zeges op rij is Dixon nu opgeklommen naar de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap op slechts 35 punten van leider Fuller.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet