Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Eén week later, een wereld van verschil

chicago_dixon_01

Het kan verkeren. Een week geleden waren Brandon Bernstein, Mike Ashley en Greg Anderson met overwinningen nog de gevierde mannen. Dit weekend wisten de eerste twee zich in Chicago niet eens voor de eliminaties te plaatsen terwijl Anderson al in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Op Route66 Raceway pakte voormalig kampioen Larry Dixon zijn eerste Top Fuel-zege sinds september 2005. In de Funny Cars ging de winst naar Gary Scelzi terwijl in de Pro Stock-klasse Jeg Coughlin zich de sterkste toonde.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

De 9de wedstrijd in de NHRA POWERade Drag Racing Series werd verreden op Route66 Raceway bij Chicago. Zowel in de Top Fuel als de Funny Car-klasse vielen de grootste verrassingen al in de kwalificaties op te tekenen. Van de afgelopen vier Top Fuel-wedstrijden won Brandon Bernstein er drie. In Chicago bleef de man die vorige week nog de leiding in de tussenstand overnam steken op een 17de plaats en kwalificeerde zich niet voor de eliminaties. Datzelfde overkwam gevestigde namen als Whit Bazemore en uit de Kalitta-stal Dave Grubnic.
 
chicago_dixon_00

De snelste kwalificatietijd kwam met 4,462 seconden op naam van Tony Schumacher. De regerend kampioen werd echter in de kwartfinale uitgeschakeld door Larry Dixon die vervolgens in de halve finale ook Doug Herbert kansloos liet. Dixon moest het in de eindstrijd opnemen tegen Rod Fuller. Hoewel Fuller sneller uit de startblokken kwam verloor hij tractie en zag daarmee Dixon in 4,57 seconden als eerste de finishlijn passeren. Voor de kampioen van 2002 en 2003 was het de eerste overwinning sinds september 2005. Door zijn finaleplaats nam Fuller de leiding in de tussenstand weer over van Bernstein.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet