Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dubbele winst voor John Force Racing in Charlotte

double

Met een overwinning voor Austin Prock in de Top Fuel klasse en Robert Hight bij de Funny Cars was John Force Racing op zMax Dragway in Charlotte met afstand het meest succesvolle team. In de Pro Stock klasse ging de winst naar Deric Kramer, terwijl Justin Bond er bij de Pro Mods met de zege vandoor ging.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA

De Circle K NHRA Four-Wide Nationals op zMax Dragway was de tweede wedstrijd op rij, maar ook meteen de laatste van dit jaar, waarbij met vier in plaats van de gebruikelijk twee auto’s naast elkaar wordt gestart.

tffinale

In de Top Fuel klasse wisten bij deze vijfde wedstrijd van de NHRA Camping World Drag Racing Series Austin Prock, Leah Pruett, Steve Torrence en Josh Hart zich voor de finale te plaatsen. Torrence trok een rood licht en was meteen uitgeschakeld. In de Montana Brand John Force Racing dragster was Prock de hele dag al snel en bewees dit nog maar eens door in 3,684 seconden in de finale naar de overwinning te rijden. Pruett passeerde in 3,708 seconden als tweede de finish, terwijl Hart genoegen moest nemen met de derde positie. De Nederlander Lex Joon viel met een 17de kwalificatiepositie net buiten de 16 plaatsen die recht gaven op deelname aan de eliminaties.

fcfinale

In de Funny Car klasse was er ook succes voor John Force Racing. Naast teambaas John Force zelf plaatste namelijk ook JFR-rijder Robert Hight zich voor de finale. Het tweetal stond daarin naast Alexis DeJoria en Ron Capps. Hoewel DeJoria in de Bandero Premium Tequila Toyota met 3,872 seconden de snelste tijd op de klokken zette, passeerde Hight (3,888 seconden) in de Flav-R-Pac JFR Camaro door een snellere reactietijd als eerste de finish en pakte daarmee de winst. Aardig detail is dat de Camaro van Hight als tuners heeft de vader (Jimmy) en broer (Thomas) van Top Fuel winnaar Austin Prock. DeJoria legde beslag op de tweede plaats. Capps (3,923 seconden) en Force (3,924 seconden) moesten genoegen nemen met de derde en vierde positie.

prostockfinale

In de Pro Stock klasse ging de winst voor het eerst in vier jaar naar Deric Kramer in de GetBioFuel.com Camaro (6,555 seconden). In de RAD Torque Systems Camaro passeerde Dallas Glenn (6,581 seconden) als tweede de finish met de snelste man uit de kwalificatie, Matt Hartford, op drie en Fernando Cuadra Jr. (rood licht) op vier.

cuadra 4x

De Cuadra familie zorgde in de kwalificatie voor een uniek moment. Vader Fernando Cuadra Sr. en zijn zoons Fernando Jr. en Cristian zijn al wat langer in de Pro Stock klasse actief. In Charlotte maakte de derde zoon van Fernando Sr., David, zijn debuut in de klasse. In de vierde kwalificatiesessie kon het daardoor gebeuren dat alle vier de Cuadra’s naast elkaar aan de start stonden. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de NHRA dat vier familieleden gelijktijdig over de baan gingen.

cuadra.4x1

In de Pro Modified klasse eiste Justin Bond de winst voor zich op, met JR Gray Jr. op twee, Rickie Smith op drie en Jason Lee op vier.

nataas

In de Top Alcohol Dragster klasse plaatste Julie Nataas zich voor de finale. De Noorse moest de winst echter laten aan Mike Coughlin, terwijl Tony Stewart als tweede de finishlijn passeerde. Nataas legde beslag op plaats drie met Cody Krohn op vier.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet