Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Matt Hagan en Dallas Glenn ook in Vegas naar winst

Hagan Action MA

Matt Hagan heeft in Las Vegas ook de vierde wedstrijd van de NHRA Camping World Drag Racing Series op zijn naam geschreven. De Funny Car-piloot van Tony Stewart Racing ging daarmee voor de derde keer in vier races zegevierend over de finish. In de Pro Stock klasse boekte Dallas Glenn zijn tweede zege op rij, terwijl bij de Top Fuelers Antron Brown zijn eerste zege van het seizoen mocht bijschrijven.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA


De vierde wedstrijd van de NHRA Camping World Drag Racing Series was de NHRA Four-Wide Nationals op de beroemde The Strip at Las Vegas Motor Speedway, een van de twee wedstrijden uit de serie waarin met vier in plaats van twee auto’s naast elkaar wordt gestart.

Hagan JFD
Matt Hagan

In de Funny Car klasse regeert tot op heden Matt Hagan met harde hand. De rijder van Tony Stewart Racing wist ook in Las Vegas weer tot de finale door te dringen. Met de dit keer in Haas Automation-kleuren gestoken Dodge Charger SRT Hellcat was Hagan in de eindstrijd zijn drie concurrenten te snel af. Tim Wilkerson passeerde als tweede de finish, nog voor John Force en Chad Green.

Brown Action JF
Antron Brown

In de Top Fuel klasse boekte Antron Brown zijn eerste zege van het jaar. In de Matco Tools dragster wist Brown zowel Steve Torrence als regerend kampioen Brittany Force en Josh Hart voor te blijven.

Las Vegas Four-Wide Nationals
Dallas Glenn

Na zijn zege twee weken geleden in Pomona ging in de Pro Stock klasse Dallas Glenn op herhaling. Opnieuw plaatste de RAD Torque Systems Chevrolet Camaro zich voor de finale en was daarin Troy Coughlin Jr., Cristian Cuadra en Deric Kramer de baas.

Stewart Action MA
Tony Stewart

In de Top Alcohol Dragster klasse mocht Tony Stewart in pas zijn vierde wedstrijd in de klasse al meteen een overwinning op zijn lange erelijst bijschrijven. De NASCAR en IndyCar legende is al even als Top Fuel en Funny Car teameigenaar actief en strijdt dit jaar voor het eerst zelf mee om de titel in de Top Alcohol Dragster klasse. In Las Vegas klopte Stewart in de finale Todd Bruce, Chris Demke en Mike Coughlin en mag zich nu dus ook in deze categorie van de autosport een winnaar noemen.

Stewart JFF
Tony Stewart met echtgenote en Top Fuel-pilote Leah Pruett

Door de winst van Hagan was er dus succes voor Stewart als rijder en teameigenaar. Zijn echtgenote Leah Pruett werd in de Top Fuel klasse in de halve finale uitgeschakeld.

Bij de Top Alcohol Funny Cars was er succes voor Ulf Leanders. De Zweed wist tot de finale door te dringen en moest daarin alleen Doug Gordon voor laten gaan. Leanders was in de eindstrijd wel Brian Hough en Jake Guadagnolo te snel af en eindigde zo als runner-up.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet