Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: STEM voor het behoud van dragracen in Drachten en Nederland

drachten_flyer

Eerder dit jaar werd ieders (stem)hulp gevraagd bij een actie om de van Circuit Park Zandvoort afgenomen geluidsdagen terug te krijgen. Nu hebben de dragracers de hulp nodig van autosportminnend Nederland. Ga naar www.dragracedr88.nl en STEM voor het behoud van de dragrace-sport in Drachten en Nederland.

Tekst: Remco Scheelings

De stem geldt als ondersteuning van het burgerinitiatief dat afgelopen dinsdag door een groep verontruste burgers en ondernemers bij de gemeente Smallingerland werd ingediend. Met het burgerinitiatief kan het onderwerp ‘dragracen in Drachten’ op de agenda van de raadsvergadering worden gezet. Doel van de inwoners van Drachten is het terugkrijgen van de dragraces en het behoud van de sport voor hun gemeente en Nederland. Als de kwestie in de gemeenteraad wordt behandeld kunnen er tevens antwoorden komen op de vragen over het discutabele handelen van de gemeente vorig jaar en de lakse opstelling in de afgelopen maanden. Om de actie te ondersteunen en een breder draagvlak te creëren is er een website geopend waar gestemd kan worden voor de terugkeer van de dragraces naar Drachten. Een initiatief dat autosportminnend Nederland, ook de niet frequente bezoeker van dragraces, zou moeten steunen. Voor men het weet is de eigen tak van autosport aan de beurt om ten prooi te vallen aan bestuurders die auto’s niet als sport en hobby willen erkennen.

drachten_logo

De achtergronden van deze geschiedenis zijn inmiddels uitgebreid op AUTOSPORT.NL uit de doeken gedaan. De onwillige houding van B&W van de gemeente Smallingerland, dan wel adviserende individuen die andere belangen dan het algemeen belang dienen, voorkomen een doorbraak in de patstelling tussen gemeente en dragrace-liefhebbers/organisatoren. Gevolg is dat de enige geschikte dragrace-locatie van Nederland niet gebruikt kan worden en de dragracers geen plaats hebben om hun sport te beoefenen. Ook de dragracers in de ons omringende landen worden getroffen. De wedstrijden in Drachten trokken vorig jaar meer dan 200 deelnemende team waarvan vele buitenlandse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet