Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Velocity Racing Team verdubbelt de inzet

Velocity Viper 2

Velocity Racing Team zal volgend seizoen met twee auto's aan de start verschijnen. Naast de vertrouwde Ford Mustang beschikt het team sinds kort over een Dodge Viper GTS/R. Teameigenaar Jan Scheppers zal met de Viper uitkomen in de Super Pro ET klasse, terwijl de in de dragracesport debuterende Nick Weel het stuur van de Mustang ter hand neemt in de klasse Pro ET.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Velocity Racing Team, Remco Scheelings

Na een door de coronapandemie veroorzaakte onderbreking van twee jaar keert Velocity Racing Team in 2022 terug op de dragstrip en brengt daarbij meteen twee auto's aan de start. Teameigenaar Jan Scheppers stapt over van de vertrouwde 1968 Ford Mustang naar de onlangs aangeschafte Dodge Viper GTS/R. In het vooronder van de Viper huist een 740 cubic inch (12,1 liter) BRE-motor. Met 4-stage lachgas is de Viper in staat om over de kwartmijl tijden van rond de 6,5 seconden op de klokken te krijgen. Scheppers zal met de auto uitkomen in de klasse Super Pro ET. Om te beginnen is het doel vooral om constante tijden van laag in de zeven seconden te rijden.

Velocity Mustang

De Ford Mustang zal worden bestuurd door Nick Weel. De in de dragracesport debuterende Weel zal uitkomen in de klasse Pro ET. De Mustang beschikt over een motor met een inhoud van 388 cubic inch (6,3 liter) en brengt tijden van 8,9 seconden over de kwartmijl op de klokken. Hoewel de Mustang over een lachgassysteem beschikt, zal Weel om aan de auto te wennen in eerste instantie zonder lachgas in actie komen.

scheppers.321

Het is de bedoeling dat het tot twee auto's uitgebreide Velocity Racing Team zijn wedstrijddebuut beleeft tijdens de eind mei op Santa Pod Raceway te verrijden Main Event. Aanvullende evenementen en racedatums volgen binnenkort.

Velocity Viper 1

Het team krijgt ondersteuning van www.velocityclassics.eu en de verrichtingen zijn ook te volgen op Facebook onder Velocity Racing Team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet