Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: NHRA-titels voor Torrence, Capps en Anderson

torrence-champ

Steve Torrence (Top Fuel), Ron Capps (Funny Car) en Greg Anderson (Pro Stock) hebben zich op Auto Club Raceway at Pomona verzekerd van de titels in de NHRA Camping World Drag Racing Series. Torrence en Anderson gaven hun kampioenschap extra glans door de afsluitende wedstrijd van het seizoen ook op hun naam te schrijven.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De dit seizoen twintig races tellende NHRA Camping World Drag Racing Series werd traditioneel afgesloten met de Auto Club NHRA Finals op Auto Club Raceway at Pomona. In de Top Fuel klasse ging de strijd nog tussen regerend kampioen Steve Torrence en Brittany Force. Torrence had echter met afstand de beste papieren en toen de Capco Contractors-rijder de eerste eliminatieronde winnend afsloot, was de titel definitief binnen. Voor Torrence is het al de vierde titel op rij.

top fuel finale

De net gekroonde kampioen maakte het feest compleet door in de finale af te rekenen met Antron Brown.

torrence

Dat Torrence in alle opzichten de terechte kampioen is, mag wel blijken uit het feit dat hij dit jaar maar liefst elf van de twintig races op zijn naam wist te schrijven.

capps-champ

Heel wat spannender ging het er aan toe bij de Funny Cars. Ron Capps ging als leider de laatste race in. De rijder van Don Schumacher Racing werd echter in de kwartfinales geklopt door zijn teamgenoot en enige overgebleven rivaal in de titelstrijd, regerend kampioen Matt Hagan. Bij winst in de halve finale zou Hagan zijn kansen op een nieuw kampioenschap nog in leven houden. Hagan werd echter geklopt door Alexis DeJoria, waarna Capps opgelucht adem kon halen. Voor Capps was het de tweede titel uit zijn carrière.

tasca-win

De winst in Pomona ging uiteindelijk naar Bob Tasca die in de finale DeJoria te snel af was.

anderson-champ

Minstens zo spannend was het in de Pro Stock klasse. Daar moesten de enige overgebleven titelkandidaten Greg Anderson en regerend kampioen Erica Enders het in de halve finale in een rechtstreeks duel tegen elkaar opnemen. Anderson was het hele weekend al de snelste rijder van de Pro Stock-klasse en onderstreepte dit nog eens door in 6.578 seconden naar de winst te rijden. Daarmee was de vijfde titel voor de rijder van KB Racing een feit.

pro stock finale

In de finale klopte Anderson vervolgens ook nog Kyle Koretsky en pakte zo de 99ste overwinning uit zijn carrière.

nataas

In de Top Alcohol Dragster klasse was er opnieuw succes voor Julie Nataas. De Noorse wist met snelle tijden tot de finale door te dringen, maar moest daarin met 5,138 tegen 5,173 seconden haar meerdere erkennen in de het hele weekend al snellere Rich McPhillips.

2022 Toyota GR Supra NHRA

Op Pomona maakte Toyota van de gelegenheid gebruik om alvast de nieuwe Funny Car-body te introduceren die met ingang van 2022 zal worden gebruikt. De GR Supra vervangt de al sinds 2012 in gebruik zijnde Camry.

2022 Toyota GR Supra NHRA Funny Car5
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet