Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Franse en Duitse Junior-titel voor Cheyenne Visser

cheyenne.01

Met de titel in zowel het Franse als Duitse (HARA) Junior Dragster kampioenschap kan Cheyenne Visser terugkijken op een uiterst succesvol seizoen. Voor de 14-jarige inwoonster van Drachten was het zelfs het tweede jaar op rij dat ze in Frankrijk de binnen- en buitenlandse concurrentie te snel af was en de titel voor zich opeiste.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: team, dragmag.de, motografie.net, HARA

De afgelopen twee jaar is voor de dragracers een lastige periode geweest. Door de coronapandemie en de daarmee samenhangende reisbeperkingen was het moeilijk om aan wedstrijden deel te nemen, terwijl daarnaast veel evenementen werden afgelast omdat deze te afhankelijk waren van inschrijfgelden en inkomsten uit toeschouwers.

cheyenne.03

Cheyenne Visser maakte al op 6-jarige leeftijd in haar woonplaats Drachten de eerste meters in een Junior Dragster. In de jaren daarna boekte de Friezin diverse internationale successen in deze klasse en bezocht naast Santa Pod Raceway, circuits in Duitsland, Frankrijk en uiteraard dichter bij huis, Drachten. De coronapandemie schopte in de aanloop naar het seizoen 2020 de plannen aardig in de war. Een grote teleurstelling omdat de Junior Dragster van Cheyenne juist was voorzien van een nieuwe, uit Amerika afkomstige motor van Nic Woods Racing.

cheyenne.04

Frankrijk bleek echter de uitweg en Cheyenne wist daar zelfs meteen de Franse titel in de wacht te slepen. Voor 2021 werd op een wat normaler seizoen gehoopt, maar helaas viel dat opnieuw tegen. Toch lukte het Cheyenne en haar ouders om een programma samen te stellen waardoor ze mee kon doen aan zowel het Duitse (HARA) als Franse kampioenschap. Uiteindelijk werd 2021 zelfs het beste seizoen uit de carrière van de onlangs 14 jaar geworden Cheyenne. Het lukte haar om met succes haar Franse titel te verdedigen en daarnaast pakte ze de eerste positie in het Duitse (HARA) kampioenschap. Cheyenne maakte daarbij indruk met haar snelle reactietijden en constante rijden. Hoogtepunt was de wedstrijd in het Duitse Zerbst waar ze met een reactietijd van 0,000 seconden de perfecte score neerzette en daarnaast met een tijd van 7,901 seconden slechts 0,001 seconde van haar index verwijderd bleef. Als beloning voor haar Duitse titel mocht Cheyenne afgelopen weekend bij de prijsuitreiking van de Hanau Auto Racing Association (HARA) een fraaie trofee en wisselbeker in ontvangst nemen.

cheyenne.02

Hoewel het seizoen eigenlijk pas net ten einde is, worden er alweer plannen gesmeed voor volgend jaar. Allereerst zal Cheyenne op 8 en 9 januari op uitnodiging van de organisatie in het Belgische Waregem aanwezig zijn op de International Racing Show. In de Waregem Expo zijn auto's uit bijna alle takken van de autosport te zien. Op zondag is Cheyenne samen met de Duitse Junior Dragster-rijdster Anna-Lena Scherschinski aanwezig bij een speciale meet & greet waar toeschouwers aan rijders vragen kunnen stellen en met ze op de foto kunnen.

cheyenne.05

Wat wedstrijden betreft staan er in ieder geval al drie in het Franse Clastres gepland zodat Cheyenne haar Franse titel kan verdedigen. Daarnaast staan de NitrOlympX op Hockenheim weer op de kalender. Zodra de andere data van de HARA en eventuele andere kampioenschappen bekend zijn, zal de planning voor 2022 worden afgerond.

cheyenne.06

De verrichtingen van Cheyenne Visser zijn ook te volgen via haar Facebook pagina 'Cheyenne junior dragster'.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet